Blogberichten


Brexit: één maand later 

Brexit in de praktijk


Met januari achter de rug is de eerste maand post-Brexit een feit. Een goed moment om te bekijken wat de Brexit in de praktijk heeft betekend voor het verzenden van goederen. Daarnaast besteden we nogmaals aandacht aan belastingtechnische wijzigingen die belangrijk zijn. De Brexit heeft immers flink wat nieuw papierwerk tot gevolg gehad. In het kort: de essentiële zaken overzichtelijk op een rijtje voor u.

 

UPS, DHL Express, TNT Express & FedEx
 

Transport met de traditionele express vervoerders heeft de minste problemen opgeleverd. U kunt probleemloos, zij het soms met enige vertraging, pakketten en pallets naar het Verenigd Koninkrijk versturen. Deze vervoerders hebben hun eigen douane in- en uitklaring mogelijkheden waardoor de verandering voor deze bestemming geen invloed hebben op hun werkwijze. De verplichte douane gegevens worden zoals elke andere bestemming buiten de EU door u aangeleverd op de commerciële factuur welke als fysiek document met de zending wordt meegeleverd. 
 

DHL Parcel & PostNL
 

De traditionele pakketvervoerders hebben daarentegen meer moeite met de aanpassing naar douaneplichtige bestemmingen. Deze vervoerders besteden de douane activiteiten uit aan een partner. Er wordt ook een douane toeslag op de verzendkosten berekend. Naast het aanleveren van de bekende commerciële factuur voor bestemmingen buiten de EU vragen deze vervoerders ons de verplichte douanegegevens elektronisch aan te melden om het verzendlabel aan te maken. 
 

Tevens wordt van iedere afzender een ingevuld formulier directe vertegenwoordiging, een kopie inschrijving KvK en een kopie identiteitsbewijs gevraagd van de officiële bestuurder. Hiervoor is een wijziging nodig in ons platform waardoor wij deze vervoerders vooralsnog niet voor deze bestemming publiceren.
 

DHL Freight, EPS, Transvenlo, Global Chain Logistics & Transwatch
 

Onze palletvervoerders vragen met betrekking tot leveringen in het Verenigd Koninkrijk van elke afzender een ingevuld formulier directe vertegenwoordiging, een kopie inschrijving KvK en een kopie identiteitsbewijs van de officiële bestuurder. Voordat de zending wordt afgehaald dienen deze gegevens door de vervoerder aangemeld te worden bij de douane. Na acceptatie hiervan wordt uw zending afgehaald door de vervoerder. Houdt wel rekening met een mogelijk langere looptijd. 
 

We doen dit voorlopig handmatig voor iedere eerste geboekte zending en alleen met de vervoerder Transvenlo. Binnenkort volgen ook de andere palletvervoerders, zodat u uw pallets naar het Verenigd Koninkrijk ook weer kunt boeken met DHL Freight, EPS, Global Chain en Transwatch. Ook moeten vanaf 1 januari uw pallets zelf aan nieuwe regels voldoen. Al het houten materiaal heeft dan namelijk een speciaal ISPM15 keurmerk nodig. Heeft u dit niet geregeld, dan mogen zendingen niet vervoerd worden en loopt u het risico op een boete.
 

Belastingtechnische wijzigingen

De Brexit bracht helaas ook nieuw papierwerk met zich mee. Let hier goed op zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Als producten oorspronkelijk zijn gemaakt buiten de EU, zijn er invoerrechten van toepassing. Als producten van oorsprong uit de EU komen, kunt u het betalen van invoerrechten voorkomen door een zogenaamde oorsprongsverklaring in te dienen.

Om goederen te importeren en exporteren buiten de EU heeft u een Nederlands én een UK EORI-nummer nodig. Deze identificatienummers gebruikt u op de douanedocumenten bij uw zendingen naar het Verenigd Koninkrijk. Een UK EORI-nummer vraagt u aan via de Britse Douane. Heeft u nog geen EORI-nummer, vraag dit dan aan bij de douane. Op hun website leest u ook of u bepaalde vergunningen nodig hebt voor het VK. Ook krijgt u mogelijk te maken met accijnsgoederen en verboden of beperkingen voor producten. 

U heeft een UK-btw (VAT) nummer nodig als u goederen levert aan consumenten in het VK. Of als u levert aan bedrijven volgens de afspraken van Incoterm DPP (Delivered Duty Paid). Het nummer vraagt u hier aan. Op de website van de VK overheid leest u meer over het afdragen van btw.

Waarde tot £135(GBP): U dient de zending met de INCO term DDP aan te geven. U doet de BTW aangifte , hiervoor heeft u een BTW en EORI-nummer voor het VK nodig.

Waarde boven £135(GBP): U dient de zending met de INCO term DDU (Delivered Duty Unpaid) aan te geven. Consumenten dragen zelf de BTW en invoerrechten af, de consument betaalt deze kosten plus een administratieve toeslag via het online platform van de Britse Douane met PayPal of een creditcard. 

Het is momenteel nog niet mogelijk voor consumenten in het VK om pakketten retour te sturen naar Nederland.

Voor pakketten of pallets naar zakelijke ontvangers in het VK maakt u onafhankelijk van de waarde zelf de afspraak met de ontvanger wie de eventuele invoerrechten en BTW betaalt (en dus ook risico’s en taken draagt); Bij de DDP Incoterm (Delivered Duty Paid) betaalt u de BTW en invoerrechten. De vervoerder schiet deze kosten voor en brengt ze later bij u in rekening op een aparte factuur, plus een voorschot toeslag. U heeft in dit geval een UK BTW nummer nodig. Verkoopt u goederen aan een bedrijf onder de DDU of DAP Incoterm, dan betaalt de koper zelf de BTW en invoerrechten plus een administratieve toeslag.

Hiermee hopen wij dat alles kraakhelder voor u is. Heeft u toch nog vragen? Onze klantenservice staat altijd voor u klaar!

 Vervoerdersvoorwaarden 2021


 

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Een jaar waarin we hopelijk met zijn allen het coronavirus de baas worden en het ‘nieuwe normaal’ weer plaatsmaakt voor oud en vertrouwd. Ook betekent de aantocht van 2021 zoals ieder jaar nieuwe voorwaarden bij alle vervoerders. Daarom zetten we voor u alle belangrijkste veranderingen op een rijtje. 

DHL 

Voor zendingen naar particuliere ontvangers in de Benelux (DHL for You) gelden onderstaande wijzingen per 1 januari:


- Toeslag buiten specificaties (groter dan L80 x B60 x H50) gaat van € 3,76 naar €5,76

- De toeslag voor een pakket tussen de 23 kg en 31,5 kg is €3,41

- Nieuwe toeslag: GoGreen-toeslag van € 0,01 per pakket op B2C pakketten in Nederland (CO2 compensatie, certificaten en rapportages), gratis voor CheapCargo klanten.

Voor zendingen naar zakelijke ontvangers in de Benelux en particuliere/zakelijke ontvangers in Europa (DHL Parcel en DHL Parcel Connect):

 

- Toeslag voor pakket groter dan L120 x B60 x H50 en kleiner dan L180 x B100 x H50 van €3,76 naar €5,76

 - Toeslag extra zwaar vervalt: het is niet meer mogelijk om een pakket zwaarder dan 31,5 kg te versturen. Let op: deze pakketten dienen vanaf 1 januari als pallet verstuurd te worden tegen het standaard pallet tarief. 

Tip: Een zending opsplitsen kan u voordeel opleveren. Als u twijfelt: bel ons gerust voor advies!


PostNL

Per 1 januari gaat PostNL een nieuw systeem hanteren om toeslagen te berekenen: aan de hand van het volume (L x B x H) van een pakketzending. De toeslag wordt dus berekend op basis van de ruimte die het pakket inneemt in dm3. Onderstaand volgt een rekenvoorbeeld ter illustratie:

 

- Formaat: 48 (L) x 32,5 (B) x 32 (H) cm

- Inhoud: 4,8 x 3,25 x 3,2 dm = 49,9 dm3

- 49,9 dm3 is minder dan 50 dm3: 49,9 dm3 < 50 dm3

- Er wordt geen toeslag in rekening gebracht, alleen het basistarief is toepasbaar


Het standaard tarief voor een pakket geldt tot 50 dm3. Alle zendingen met een hoger volume zijn onderhevig aan toeslagen. Hieronder vindt u een overzicht van de toeslagen die gelden voor pakketten binnen Nederland:
 


Tarieven indexering 2021 

Elke vervoerder past per 1 januari de verzendtarieven aan. De meeste hanteren een NEA indexering van 2,9% voor de Benelux en 4,9% voor internationaal. De belangrijkste nieuwe tarieven voor een standaard pakket (30x30x30 cm, 10 kg) voor zakelijke ontvangers zijn per 1 januari als volgt:

 

*Het is onzeker of deze service per 01-01-2021 geboekt kan worden vanwege administratieve aanpassingen n.a.v. de Brexit. Tarief is inclusief inklaringstoeslag.

Eerder deze week heeft u in onze Brexit-nieuwsbrief kunnen lezen over de veranderingen voor zendingen naar het VK. De belangrijkste punten kunt u op deze pagina terugvinden.


 

 Nieuwsbrief Brexit


 

Beste klant,

Per 1 januari 2021 is de Brexit een feit en treedt het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU). Dit brengt een aantal veranderingen met zich mee als u goederen naar klanten in het VK wilt versturen. Alle goederen – zowel binnenkomend als uitgaand – gaan vanaf dan door de douane. Dat betekent dat alle zendingen naar het VK een EORI-nummer gaan vereisen. Vraag deze zo snel mogelijk aan als u deze niet heeft en bezoek de KVK-website voor meer informatie.
 
Daarnaast moet bij iedere zending een commercial invoice toegevoegd worden. Deze moet te allen tijde bij uw zending zitten zodat de douane de invoerrechten en BTW kan vaststellen. Voor vragen rond de commercial invoice en een voorbeeld template, bekijk onze hulp-pagina.

 


Commercial invoice generator

Laat u het maken van een commercial invoice liever aan ons over? Geen probleem! Bij het versturen van een zending buiten de EU kunt u hiervoor kiezen in Stap 1 van het boekingsproces. Hierna ziet u enkele nieuwe velden waar u de benodigde informatie kunt invullen. Hier moet u het BTW- en EORI-nummer van u en de ontvanger noteren. Daarna hoeft u in Stap 2 alleen nog de HS-code (goederencode) in het Engels toe te voegen. In het veld voor de HS-code kunt u eenvoudig zoeken op de juiste classificatie van de te verzenden goederen.

 

De commercial invoice kunt u printen op dezelfde plek als het verzendlabel direct na uw boeking. Ook kunt u de commercial invoice naast het verzendlabel printen vanuit uw boekingshistorie. Kijk hiervoor naar desbetreffende zending in uw historie bij de extra opties.
 

De rest van het boeken is zoals u gewend bent; u kiest eenvoudig de beste deal voor uw zending en de rest regelen wij. Na het voltooien van de boeking maken wij de commercial invoice snel gereed. U hoeft enkel nog dit document te ondertekenen en plakt het vervolgens naast de vrachtbrief op de buitenzijde van het pakket. Alleen nog even een kopie van dit document aan de chauffeur geven en alles is klaar voor verzending!

Lange looptijd VK
 
Hoe de Brexit deal zich ook gaat vormgeven, houdt u alstublieft rekening met langere looptijden dan u gewend bent bij zendingen naar het VK. Er is nu al sprake van enorme drukte om goederen het VK in en uit te krijgen met vertragingen tot gevolg. Wij adviseren u dan ook de laatste week van december geen zendingen naar het VK te sturen. Hiermee voorkomt u dat een zending die voor eind december geboekt en opgehaald is, de grens over gaat na 1 januari zonder aan de nieuwe wetgeving te voldoen. 

Hartelijke groet,
 
Uw CheapCargo-Team
 

 

 DHL Express introduceert persoonlijke afleverkeuzes


DHL Express introduceert persoonlijke afleverkeuzes

Nieuw op CheapCargo: boek uw zendingen met persoonlijke afleverkeuzes via DHL Express

Vanaf vandaag worden uw zendingen met DHL Express naar een consument een stuk leuker, beter en persoonlijker. Met de automatische On Demand Delivery optie wordt de ontvanger via e-mail of sms de avond voor de levering geïnformeerd door DHL dat er een zending aankomt. Via een link naar de On Demand Delivery website kan de ontvanger nu de optimale levering afspreken met DHL Express. Leveren bij de buren, in een pakketshop of met een speciale code in een pakketbox, op een ander adres of op een andere datum, de zending achterlaten bij de voordeur of vasthouden tot na de vakantie; het is allemaal mogelijk.

 

Consumentenleveringen

Hiermee heeft DHL Express een perfecte service voor consumentenleveringen. De particuliere ontvanger, waar dan ook ter wereld, wordt in 50 taalversies gevraagd naar zijn voorkeur voor het leveren van de zending. Als u een webshop heeft, of u verstuurt pakketten naar particulieren en u wilt de ontvanger zelf laten kiezen voor de optimale levering, dan is de keuze voor DHL Express de meest logische.

 

Ook voor servicemonteurs!

Deze service is ook uitermate geschikt voor leveringen aan uw servicemonteurs. Aangezien deze vaak al vanaf ’s morgens vroeg op pad zijn, is het vrij lastig om uw monteurs tijdig van de juiste producten te voorzien. Er is meer mogelijk als u gebruik maakt van kostbare innight deliveries of speciale koeriers die toegang hebben tot de auto van de monteur. Echter, dit is duur en niet te doen voor kleinere bedrijven. Door gebruik te maken van de On Demand Delivery tool kan de monteur zelf bepalen waar en hoe laat zijn producten geleverd worden; in een pakketshop om de hoek, bij de klant zelf, of in zijn pakketbox met de toegangscode. En u boekt deze zendingen gewoon net zo makkelijk op CheapCargo voor het uiterst scherpe verzendtarief met DHL Express.

 

Hoe te boeken?

Kies in direct boeken bij type adres voor "particulier", vul de adresgegevens inclusief mobiel telefoonnummer en e-mailadres in, kies na het invullen van afmeting en gewicht voor vervoerder DHL Express. Uw ontvanger wordt vanaf de afhaling tot de aflevering geïnformeerd en krijgt automatisch de keuze hoe, waar en wanneer de zending geleverd mag worden.

 Ontdek hoe MKB’ers besparen op hun verzending


Ontdek hoe MKB’ers besparen op hun verzending

besparen mkb

De vervoerdersmarkt is ondoorzichtig. Welke vervoerders zijn er? Welke zijn geschikt voor je product en zending? Wat is het verschil in service bij de vervoerders die geschikt zijn?

We herkennen het allemaal. Het verzenden van een product is soms duurder dan het product zelf. Dit probleem wordt erger als je achteraf verrast wordt door de factuur van de vervoerder die een toeslag rekent. Bijvoorbeeld omdat het afleveradres in een afgelegen gebied ligt. Of omdat de zending groter was dan je zelf had gedacht of gemeten.

Hoe voorkom je verrassingen achteraf en hoe zorg je ervoor dat je kosten zo laag mogelijk blijven? Lees snel deze tips en bespaar direct!

 

 

1 – Een geschikte verpakking wordt onderschat

 

De verzending begint altijd met de verpakking. Kies de juiste verpakking, niet alleen om je product veilig en goed te beschermen, maar ook om toeslagen te vermijden.

Sommige vervoerders rekenen (achteraf) een toeslag vanwege het niet machinaal kunnen verwerken van verpakkingen die rond, cilindervormig, niet rechthoekig, uit meerdere lagen op elkaar “geplakt” en niet van karton zijn of helemaal geen enkele vorm van verpakking hebben.

Plak nooit meerdere pakketten aan elkaar vast wanneer het product voor je klant niet in één verpakking past. Je krijgt een toeslag als het pakket onderweg toch twee pakketten worden door bijvoorbeeld de verwerking op automatische sorteerbanden. Het pakket dat overblijft zonder vrachtbrief is voor eens en altijd verloren en dát is nog duurder!

 

 

2 – Houd rekening met de looptijd

 

Een open deur, maar je klant verwacht vandaag de dag te kunnen bestellen om één minuut voor 12 ’s nachts en de volgende ochtend de bestelling in zijn handen te hebben. Er zijn weinig MKB’ers die dat tegen acceptabele kosten voor elkaar krijgen. Jij weet tot hoe laat je terecht kunt bij het postkantoor, of je weet hoe laat de vervoerder je zendingen op komt halen. Wat je misschien niet weet is dat je vaste vervoerder altijd de volgende werkdag levert, maar dat dit geen garantie is. Heb je plotseling een klant in het buitenland, dan is de looptijd van je pakket een stuk variabeler dan je gewend bent binnen Nederland.

Het loont daarom de moeite om de voorwaarden van een vervoerder te kennen en om voor buitenlandse zendingen een andere vervoerderskeuze te maken dan diegene die je normaal gesproken kiest voor je binnenlandse zendingen.

 

 

3 – Kies de juiste vervoerder

 

Er bestaan grote verschillen tussen de service levels van verschillende vervoerders. Zelfs bij één vervoerder zijn er grote verschillen te vinden binnen de aangeboden service levels.

 

Let goed op wat je eisen zijn en kies op basis daarvan de vervoerder, ook als je gewend bent altijd alles met dezelfde vervoerder te verzenden. Controleer bij twijfel altijd of je behoefte van je verzending overeenkomt met de uitvoering bij je huidige vervoerder.

 

Een pakket naar je klant in Spanje zal nooit morgen bezorgd worden als je het verzendt met PostNL. Niets ten nadele van PostNL, maar dan moet je toch echt uitwijken naar een express service. Denk hierbij bijvoorbeeld aan DHL Express, TNT Express/FedEx of UPS. Zelfs al verzend je met een express service, controleer dan nog of de klant niet in een buitengebied woont. In dat geval is een ‘next day’ levering alleen mogelijk voor hogere tarieven.

 

Met de vele service levels en verschillende vervoerders lijkt het soms een onmogelijke taak om de service goed te vergelijken. Vergelijken is door CheapCargo eenvoudig gemaakt, probeer dit eens:

 

Vergelijk vervoerders zoals DPD, DHL, PostNL en TNT

 

4 – Communicatie is key

 

Afstemmen met de ontvanger wat men kan verwachten en of men een speciaal verzoek heeft qua levering, ook betreft levertijd, helpt teleurstelling te voorkomen.

 

Haast is vaak geboden. Een klant bestelt vandaag iets bij je, en wil dit persé morgenvroeg ontvangen. Met een reguliere service is dit vaak vragen om moeilijkheden. De kans hierbij dat het pakketje vertraging oploopt is erg realistisch.

 

Communicatie is in dit geval de key. Je kunt je klant vertellen dat de kans bestaat dat hij zijn bestelling te laat zal krijgen en dat hij deze beter zelf op kan komen halen. Echter, een betere optie is te kiezen voor een express vervoerder die vandaag het pakket nog op komt halen en morgen voor 09:00, 10:00 of 12:00 uur levert. Dat is duurder dan je gewend bent, maar je klant is hiermee geholpen. Je klant zal de zending niet terugsturen doordat het te laat is aangekomen. Je bespaart hier eventuele retourkosten, tijd en frustratie.

 

 

5 – Vergelijken loont!

 

Vervoerdersvoorwaarden zijn continu onderhevig aan verandering, denk hierbij aan tarieven, looptijden en service levels. Wat vandaag nog kan, is morgen niet meer mogelijk. Allerlei omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat een pakket duurder wordt om te verzenden of bijvoorbeeld niet meer bezorgd kan worden bij een particulier.

 

Blijf vergelijken, meten en je facturen controleren. Heb je zendingen naar nieuwe bestemmingen of met een afwijkend gewicht, afmeting of verpakking? Gebruik dan een vergelijkingstool om altijd de juiste vervoerder te kiezen.

Gebruik een tool die je precies kan laten zien wat die specifieke zending kost, hoe lang de verschillende vervoerders erover doen om af te leveren en welke service een vervoerder biedt.

 

 

Leuk, al die tips, maar hoe implementeer je deze snel?

 

Het lijkt wellicht lastig om rekening te houden met al deze tips. Je kunt niet alle in’s en out’s weten van alle vervoerders. Soms is de ene vervoerder geschikt voor je zending en bij de volgende zending een andere.

 

Het is erg lastig om alle voorwaarden van vervoerders te achterhalen en zelf bij te houden. Daarom hebben we het vergelijkings- en boekingsplatform CheapCargo.com in het leven geroepen.

 

Op basis van je verpakking, het gewicht, de afmetingen en de bestemming van je zending, laten we precies zien welke vervoerder je zending kan vervoeren. Bekijk wat het verzenden kost en hoe lang het onderweg is. Je zult zien dat de vraag “wat het kost” je een glimlach zal opleveren in vergelijking met wanneer je die vraag rechtstreeks door de vervoerder laat beantwoorden. Wanneer je direct bij de vervoerders zelf boekt, betaal je namelijk de hoofdprijs als je aantal zendingen relatief klein is.

 

Dus, ben je een zakelijke verzender? Houd dan rekening met bovenstaande tips en vergelijk alle Nederlandse vervoerders op ons vergelijkingsplatform: CheapCargo.com

 

Vergelijk vervoerders zoals DPD, DHL, PostNL en TNT

 Nieuwe vervoerder UPS


Een nieuwe vervoerder op CheapCargo.com

Met gepaste trots kunnen we een nieuwe vervoerder presenteren op onze website; kies vanaf nu ook voor de snelle, betrouwbare wereldwijde verzendmogelijkheden van UPS.

Opgericht in 1907 is UPS de oudste koeriersdienst ter wereld.  UPS beschikt over 237 eigen en 306 geleasete vliegtuigen, meer dan 100.000 voertuigen en verstuurt vanuit ruim 1.800 vestigingen dagelijks meer dan 18 miljoen pakketten en documenten naar meer dan 220 bestemmingen wereldwijd.

Omdat UPS veel verschillende diensten en servicelevels biedt hebben we er voor gekozen gefaseerd te starten. Vanaf vandaag kunt u pakketten versturen met UPS Standard. Binnen niet al te lange tijd zullen we ook de express zending verzendmogelijkheden van UPS Express, Express Saver, Expedited en Worldwide Freight tonen.

 

Op CheapCargo.com boekt u UPS Standard zendingen die voldoen aan de volgende voorwaarden mbt afmeting, gewicht en verpakking:

 • Single colli pakketzendingen binnen Europa
 • Maximaal gewicht 70 kg per pakket
 • Maximum lengte 270 cm
 • Maximum omvang 419 cm (1 x L + 2 x H + 2 x B)
 • Verpakking is altijd een kartonnen doos

 

Bij CheapCargo.com komt u nooit voor verrassingen te staan

Wij tonen u het tarief inclusief mogelijke toeslagen. Zo weet u 100% zeker dat u vooraf ziet wat u betaalt voor uw zending. Echter, UPS rekent toeslagen welke wij niet in ons tarief kunnen verwerken, daarom vermelden wij deze expliciet op deze pagina:

 • Wanneer de buitenverpakking van het pakket van hout of metaal is
 • Wanneer de verpakking cilindervormig is
 • Er een adrescorrectie door UPS wordt toegepast voor de aflevering
 • De zending niet geleverd kan worden en retour komt
 • De ontvanger als een particulier adres wordt beschouwd door UPS

UPS belast zendingen achteraf indien één of meerdere van bovenstaande situaties van toepassing is op uw zending. 

De volgende door UPS berekende toeslagen zijn verrekend in ons getoonde tarief. UPS berekent voor de Standard service een toeslag bovenop het reguliere tarief indien:

 • Het gewicht van het pakket hoger is dan 32 kg
 • De langste zijde langer is dan 122 cm, en de een na langste zijde langer is dan 76 cm
 • De omvang groter is dan 330 cm
 • Het volumegewicht hoger is dan het werkelijke gewicht

Deze mogelijke toeslagen zijn dus al verrekend in het tarief wat u op onze website te zien krijgt.

Met UPS Standard wordt uw zending, indien tijdig geboekt, dezelfde werkdag bij u opgehaald en op de getoonde dag geleverd bij de ontvanger. Voor zendingen buiten de Europese Unie wordt de inklaring zonder extra kosten door UPS gedaan. Uiteraard dient u hiervoor een commerciële factuur bij de zending te voegen. 

Kijk voor alle tarieven, transittijden en mogelijkheden op onze homepage en boek uw express zending ook met UPS.

 

Bereken nu een UPS tarief

 Extra gemak door nieuwe update


De CheapCargo.com homepage is weer verbeterd!

 

Zoek je ook altijd eerst naar de mogelijkheden voor het versturen van een zending op onze homepage? We hebben deze aangepast om het vinden van de juiste vervoerder nog makkelijker te maken dan het al was.

Voor het selecteren van je afhaaladres hoef je alleen nog maar je postcode en huisnummer in te vullen. Waarheen verzend je? Kies hier eerst of je wilt zoeken met behulp van Google Maps of op land. Kies je voor Google Maps, dan vul je de bedrijfsnaam in en selecteer je het juiste adres uit de suggesties die Google Maps vindt. Vind je niet het juiste adres? Zoek dan op land met het selecteren van het land van bestemming. Als er in dit land een postcode wordt gebruikt vragen we hier vervolgens automatisch om, zo niet dan hoef je ook niets in te vullen.

Dit maakt het zoeken naar de juiste vervoerder nog eenvoudiger! En, om heel eerlijk te zijn, we vinden het er vooral heel erg gaaf uitzien!

Deel je onze mening? Deel dit dan ook via de knop hieronder en laat je vrienden weten hoe vet je ons vindt...

Deel op Facebook

 

 

 Nieuw en uniek: boek DHL Express via CheapCargo.com


Nieuw en uniek: boek DHL Express via CheapCargo.com

Met gepaste trots kunnen we een nieuwe vervoerder presenteren op onze website; kies vanaf nu ook voor de snelle, betrouwbare, wereldwijdeverzendmogelijkheden van DHL Express. Deze vervoerder biedt een breed scala aan transportdiensten voor al uw express zendingen.

Met DHL Express boekt u op CheapCargo online de volgende exportdiensten:
 • Document- en pakketzendingen tot 70 kg per pakket tot 120x80x80 cm.
 • Zendingen tot 1000 kg per zending tot 120x100x160 cm (ook pallets).
 • Binnen Nederland met Time Definite, levering de volgende werkdag (standaard), gegarandeerd voor 12:00 uur of voor 09:00 uur.
 • Binnen Europa met Time Definite, levering voor het einde van de volgende werkdag (standaard), gegarandeerd voor 12:00 uur of voor 09:00 uur in de belangrijkste grote en kleinere steden en zakencentra.
 • Buiten Europa met Time Definite, levering de volgende werkdag of de snelst mogelijke dag afhankelijk van de bestemming voor het einde van de werkdag (standaard) , en gegarandeerd voor 12:00 uur of voor 09:00 uur in de belangrijkste grote en kleinere steden en zakencentra.
 • Binnen Europa met DHL Economy Select, levering binnen enkele werkdagen.
Import zendingen en Third Country diensten

Ook import zendingen kunnen met DHL Express geboekt worden. Zelfs voor Third Country diensten (van elk land ter wereld direct naar elk ander land ter wereld) kunt u vanaf nu terecht bij CheapCargo. Hiervoor vraagt u een Tariefaanvraag aan. 

 

 Express zendingen, hoe werkt het?


Express zendingen, hoe werkt het?

Stel, u verkoopt al enige tijd uw producten aan uw klanten in heel Europa. U bent trots dat u zelfs klanten heeft in Spanje, Italië en Zweden. Ze weten u toch maar mooi te vinden! De producten die u verkoopt behoeven ook onderhoud en heel, heel soms gaat er iets kapot. En als dat gebeurt heeft uw klant opeens met grote spoed behoefte aan een onderdeel van u. Normaal gesproken verzend u uw producten met een pakketvervoerder, stel DPD. Een prima vervoerder als uw pakket er een paar dagen over mag doen naar bijvoorbeeld Italië, Spanje of Zweden. Maar als het onderdeel er een paar dagen over doet heeft uw klant een probleem! Hoe zorgt u ervoor dat uw klant het onderdeel morgen al in huis heeft, zonder dat dit ook meteen de wereld aan transport kosten kost?

 

Hiervoor heeft CheapCargo een ruime keuze aan zogenaamde express vervoerders. Een express vervoerder zorgt voor een snelle, hele snelle of super snelle levering als dat nodig is. Dankzij een ingenieus netwerk van sorteercentra en voertuigen is het mogelijk om vanuit Nederland een onderdeel geleverd te krijgen in Stockholm, Barcelona of Milaan binnen 1 dag, of zelfs vóór 09:00 uur de volgende dag. Omdat ook bij de express diensten de ene vervoerder wel voor een bepaalde tijd kan leveren en de andere niet, en de ene vervoerder simpelweg voordeliger is dan de andere, is het ook hier prettig om de express diensten met elkaar te vergelijken.

 

Express zending verzendkosten

De verzendkosten voor een express zending naar het buitenland kunnen flink verschillen, afhankelijk van tijd van levering, afmeting en gewicht en verpakking van uw zending. Hier geldt, nog meer dan bij een normaal pakket versturen, dat de hoogte van het tarief in relatie staat met de afmeting en het gewicht van uw zending. Een grote zak met donsveertjes neemt veel ruimte in een vliegtuig in, een doos met loden kogellagers veel minder, de kosten zullen dus worden berekend aan de hand van de afmeting en het gewicht. Indien het volume gewicht (bij een zak donsveren bijvoorbeeld) zwaarder is dan het actuele gewicht, dan wordt dit automatisch getoond op cheapcargo.com. Ook hier staat u dus nooit voor verrassingen!

 

Ook als dus plotseling een express levering nodig heeft, ook al heeft u nog nooit gebruik gemaakt van een express koerier, bent u bij cheapcargo aan het juiste adres.

 

Uw onderdeel naar uw klant in Milaan, Stockholm of Barcelona wordt dus naar keuze voor 09:00 uur, voor 12:00 uur of voor 18:00 uur de volgende werkdag geleverd via de express dienst die dit kan. U tevreden, uw klant kan weer aan de slag en de kosten blijven binnen de perken. 

 

 Verzend u pakketten? 5 Tips die u kosten besparen...


Verzend u pakketten? 5 Tips die u kosten besparen...

In de Logistiek wordt altijd gelet op de marges. Scherpe inkoop en het besparen van toekomstige kosten zijn vaak de snelste besparing op uw kostprijsmodel. Maar hoe maakt u de juiste keuzes? Gelukkig zijn er manieren om scherper in te kopen, mét behoud of zelfs verbetering van uw kwaliteit. Om hier meer informatie over in te winnen, hebben we navraag gedaan bij Logistiekconcurrent, hét webwarenhuis voor de Logistiek. Dit zijn de 5 bespaartips die zij u geven:

 

 1. 1.) Bespaar op transportdocumenten, dit kan tot -20% schelen op uw inkoop prijzen. Denk aan CMR vrachtbrieven voor internationaal wegtranssport of een Airway bill. Belangrijk is om te kiezen voor een leverancier die de algemene voorwaarden op alle doordrukvellen meeprint. Dit zorgt ervoor dat alle betrokken partijen dezelfde voorwaarden tekenen. Meer tips hierover

 

 1. 2.) Pakketten verzenden betekent ook pakketten verpakken. In veel gevallen gebruikt u hierbij verpakkingstape. U kunt besparen op inkoop en calamiteiten voorkomen door de juiste tape te kiezen. Laat u hierover dus goed informeren en koop niet klakkeloos de eerste de beste standaard-tape die wordt aangeboden. 

 

 1. 3.) Tip voor buitenopslag met wikkelfolie: wist u dat als u in wikkelfolie verpakte producten buiten opslaat, u dit beter niet met zwarte folie kunt verpakken, maar liever met witte folie doet. De reden is curieus, maar waar!! Lees meer

 

 1. 4.) Gebruikt u kartonnen dozen? Maar gebruikt u ook daadwerkelijk de juiste kwaliteit dozen? Vaak gebruikt zijn de standaard vouwdoos enkelgolf, de stevige vouwdoos enkelgolf en de Stevige vouwdoos dubbelgolf. Voor een goede selectie van de juiste doos voor de juiste toepassing hebben wij hieronder de verschillende selectiecriteria voor u op een rijtje gezet. Keuzehulp voor kartonnen dozen 

 

 1. 5.) Inkooptip: transportdocumenten en documenthoezen koopt u voordelig in bij CMRconcurrent.nl. Zij bieden de scherpste prijzen en bieden uitsluitend rijks erkende documenten. U krijgt een kortingscode aangeboden tijdens online inboeken van uw zending op CheapCargo, die u kunt gebruiken in deze webshops.


DHL Express


Nieuw en uniek: boek DHL Express via CheapCargo.com

Met gepaste trots kunnen we een nieuwe vervoerder presenteren op onze website; kies vanaf nu ook voor de snelle, betrouwbare, wereldwijde verzendmogelijkheden van DHL Express. Deze vervoerder biedt een breed scala aan transportdiensten, boekt u wel eens een express zending? Lees dan snel verder..

 

Met DHL Express boekt u op CheapCargo online de volgende exportdiensten:

- Document- en pakketzendingen tot 70 kg per pakket tot 120x80x80 cm.

- Zendingen tot 1000 kg per zending tot 120x100x160 cm (ook pallets).

- Binnen Nederland met Time Definite, levering de volgende werkdag (standaard), gegarandeerd voor 12:00 uur of voor 09:00 uur.

- Binnen Europa met Time Definite, levering voor het einde van de volgende werkdag (standaard), gegarandeerd voor 12:00 uur of voor 09:00 uur in de belangrijkste grote en kleinere steden en zakencentra.

- Buiten Europa met Time Definite, levering de volgende werkdag of de snelst mogelijke dag afhankelijk van de bestemming voor het einde van de werkdag (standaard) , en gegarandeerd voor 12:00 uur of voor 09:00 uur in de belangrijkste grote en kleinere steden en zakencentra.

- Binnen Europa met DHL Economy Select, levering binnen enkele werkdagen.

 

 

Import zendingen en Third Country diensten

Ook import zendingen kunnen met DHL Express geboekt worden. Zelfs voor Third Country diensten (van elk land ter wereld direct naar elk ander land ter wereld) kunt u vanaf nu terecht bij CheapCargo. Hiervoor vraagt u een Tariefaanvraag aan.  

Overigens kunt u voor alle zendingen die niet rechtstreeks op onze website zijn te boeken, zoals zeevracht, een volle truckload, of een directe levering een tarief opvragen via een tariefaanvraag. Uiteraard kunt u ook gewoon contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@cheapcargo.com en mag u ons altijd bellen op 088-0883939!

Kijk voor alle tarieven, transittijden en mogelijkheden op de homepage en boek uw expreszendingen vanaf nu ook met DHL Express. Hoe verstuur je voordelig meerdere pakketten tegelijk?


Hoe verstuur je voordelig meerdere pakketten tegelijk?

Als je veel én vaak pakketten verstuurt, dan vraag je jezelf ongetwijfeld regelmatig af of het niet goedkoper kan. CheapCargo.com helpt u de snelste of goedkoopste vervoerder te vinden. Dat advies gaat veel verder dan het aanwijzen van PostNL, DHL of DPD. Heb je er bijvoorbeeld weleens over pallet-transport nagedacht?

Iedereen weet wat een pallet is, maar niet iedereen weet dat het om meerdere redenen een bijzonder geschikte oplossing kan zijn voor jouw zending. Nee, dan hebben we het niet alleen over het versturen van een zwaar pakket: ook op financieel of kwalitatief gebied kan het in jouw voordeel uitpakken als je goederen op een pallet verstuurt.

Heb je bijvoorbeeld grote, zware of kwetsbare producten, verdiep je dan zeker eens in pallet-transport. Denk aan planten of bomen, buitenspeelgoed, fietsen, elektronica, meubels en auto-onderdelen. We zetten de pluspunten graag voor je op een rijtje, zodat je straks zelf de juiste keuze kunt maken.

 

Financieel

Als je regelmatig veel pakketten verstuurt naar hetzelfde adres, dan loont het zeker de moeite om eens uit te rekenen of pallet-transport in jouw geval niet veel voordeliger uitpakt. Een voorbeeld hiervan is de deals website Singles Day deal, deze bespaarde 65% op haar verzendkosten. Je kunt via CheapCargo.com eenvoudig en snel zelf uitrekenen hoeveel een pakket versturen kost én hoeveel voordeel je kunt behalen. Stel dat het versturen van één pakketje binnen Nederland 6,10 euro kost, terwijl de prijs voor het versturen van een europallet 48,41 euro bedraagt. Een eenvoudig rekensommetje leert je dan dat het voordeliger is om je pakketten op een pallet te zetten als je er meer dan acht naar hetzelfde adres wilt sturen.

 

Kwaliteit

Ga je voor kwaliteit en gegarandeerde snelheid, dan heeft pallet-transport een aantal belangrijke voordelen. Wil je acht pakketten versturen naar hetzelfde adres, dan ga je ervan uit dat ze binnen Nederland de volgende werkdag bezorgd worden. Dat is niet altijd het geval, omdat pakketvervoerders geen garantie bieden dat de negen pakketten als één zending worden behandeld. Met een beetje pech komen jouw pakketten in verschillende bestelwagens terecht en duurt het een paar dagen voor de klant alles heeft ontvangen.

Zet je de negen pakketten op een pallet, dan wordt alles netjes in een keer bij je opgehaald. Daarnaast weet je zeker dat de klant de pallet de volgende dag al geleverd krijgt. Tel daarbij op dat je inmiddels weet dat pallet-transport ook nog eens voordeliger kan zijn en je begrijpt waarom steeds meer bedrijven op deze vervoersmethode vertrouwen.

 

Veiligheid

Je bent helaas niet de enige die weleens een geplet pakketje heeft ontvangen. Individuele pakketten gaan over een lopende band door het automatische sorteerproces en liggen ook als losse pakketten in de bestelwagen van de vervoerder. Dat is jammer, want juist daar is de kans op beschadiging het grootst. Het pakket kan bijvoorbeeld vallen of onder een zwaarder pakket terecht komen. Dat terwijl je klant niet zit te wachten op alle rompslomp rondom een beschadigd pakketje. Een pallet kan niet omvallen en wordt niet via automatische glijbanen gesorteerd. Dat maakt de kans op schade een stuk kleiner.

Wil je een op maat gemaakte verzendoplossing aanbieden voor kwetsbare goederen en producten, dan is de keuze voor een pallet nog logischer. Onze klant Lachspiegel.nl maakt bijvoorbeeld gebruik van een kist, met de europallet als basis. Zo kunnen de spiegels probleemloos ingepakt worden voor het transport naar de klant, terwijl de kist ook nog eens opnieuw te gebruiken is. De massagetafels van onze klant Vodamed worden in een houten kist en op een pallet door heel Europa bezorgd, dus ook voor verzending over lange afstanden zit je goed.

 

Gewicht en afmetingen

Het gewicht van je zending kan een doorslaggevende factor zijn om voor transport op een pallet te kiezen. Een pakket mag mede door de Arbo-wetgeving niet meer wegen dan 31,5 kilogram. Het maximale gewicht voor een pallet ligt op 1.000 kilogram. Wil je dus een motorblok van 400 kilogram versturen, dan heb je eigenlijk maar een optie.

Europallets zijn beschikbaar in verschillende standaardmaten: de europallet (120 x 80 cm), de halve europallet (60 x 80 cm) en de blokpallet (120 x 100 cm). De richtlijnen voor hoogte en gewicht verschillen per vervoerder, die daar vervolgens ook verschillende prijskaartjes aan hangen. Daarnaast is er vaak ook een groot verschil in doorlooptijd: de ene partner helpt je binnen een dag, terwijl de andere pas na een week onderweg is met je zending. Het is dus zeker de moeite waard om meerdere vervoerders met elkaar te vergelijken via CheapCargo.com.5 tips om de juiste vervoerder te kiezen


5 tips om de juiste vervoerder te kiezen

Er zijn alleen in Nederland al meer dan 30.000 vervoersbedrijven. Kies daar de juiste maar eens uit voor jouw verzending... Waar moet je op letten bij de verzending van je producten, zonder dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Hieronder 5 tips zodat je de juiste vervoerder kiest voor jouw waardevolle zendingen:

1. Kies de vervoerder die past bij je ontvanger. Is dit een consument of een bedrijf? En is dat bedrijf geopend op maandag of op zaterdag? Zit de ontvanger in de binnenstad, op een eiland, of wilt u een pakket versturen naar het buitenland? Wil je dat de ontvanger moet tekenen voor ontvangst? Voor elke soort ontvanger is er een bij uitstek geschikte of juist ongeschikte vervoerder of service.

2.Wanneer moet de zending er zijn? Als er een fabriek stil ligt in Amerika en wacht op jouw product is het verstandig de kosten af te wegen tegen de baten. Iemand kan in een vliegtuig stappen om zo snel mogelijk te leveren, een express vervoerder als TNT Express of FedEx kan de volgende werkdag leveren voor 09:00 uur of via special service ook een koerier op het vliegtuig zetten. Beslis in zo’n geval niet om een paar tientjes te besparen door voor de Economy Service te kiezen, hier kan de looptijd een dag langer duren zonder dat iemand daar iets aan kan doen. Op CheapCargo weet je dat voor elke gekozen service altijd de laagste prijs betaalt, goedkoop hoeft geen duurkoop te zijn. Binnen Nederland leveren bijna alle vervoerders de volgende werkdag, maar weet zelfs in ons kleine land dat dat geen garantie is.

3.Welke voorwaarden hanteert de vervoerder? Daar kom je meestal pas achter als het te laat is. Weet dat er verschil zit tussen vervoerders wat betreft de hoogte van een uitkering bij geaccepteerde schade, boetes voor zendingen die achteraf zwaarder of groter zijn dan opgegeven, extra kosten voor extra afleverpogingen of om een niet leverbare zending te retourneren. Express vervoerders als TNT en FedEx, maar ook palletvervoerders als Rotra en DHL Freight gaan ervan uit dat de zending in 1 keer succesvol geleverd kan worden, terwijl pakketvervoerders als DPD en DHL vaker terugkomen om een pakket te kunnen leveren of het pakket bij de buren afleveren.  

4.Wat voor product verstuur je? De afmetingen moeten wel passen bij de vervoerder, maar ook het product zelf; levende dieren zijn een verhaal apart, net als verse voedselwaren, vloeistoffen of bomen en struiken. Sommige producten zijn verboden om te versturen, denk hierbij aan wapens, drugs, maar ook minder extreme producten zoals aanstekergas, verf, geld en paspoorten. En sommige producten zijn bij voorbaat uitgesloten van uitkering, zoals kunst en breekbare producten. Check dus vooraf met de vervoerder of jouw product geschikt is of niet.

5.Als de service gelijk is, check dan als laatste wat de kosten zijn. Postnl en GLS hanteren een tarief dat in staffels stijgt naarmate het gewicht van het pakket hoger is. TNT en FedEx berekenen het tarief exact op basis van de afmetingen en het gewicht op de cm en de gram nauwkeurig, DHL berekend 1 tarief voor zendingen tot 31,5 kg. Vooral voor pakketten boven de 10 kg kan dit grote prijsverschillen opleveren.Internationale diensten CheapCargo


Internationale diensten CheapCargo

CheapCargo profileert zich als onafhankelijke vergelijkingswebsite waarop u pakketdiensten, pallet vervoerders en document vervoerders met elkaar vergelijkt. Wij streven ernaar om het u zo eenvoudig mogelijk te maken om u pakket, pallet of document van A naar B te krijgen. Hieronder bespreken wij enkele landen waarvoor u diensten kunt afnemen via CheapCargo.

 

Duitsland

Wanneer u een pakket naar Duitsland wilt versturen bent u bij ons aan het juiste adres. Naar Duitsland verstuurt u onder andere met DPD, DHL en TNT. DPD biedt het goedkoopste tarief. Daarnaast kunt u ook bij CheapCargo terecht voor pallet transport Duitsland.

 

België

Een zakelijk pakket versturen naar België kan natuurlijk via de post, maar wilt u het goedkoper versturen dan kiest u voor verzending via CheapCargo. Via DPD verzend u uw pakket naar Belgie. Dit is tot 50% goedkoper dan via de post. Ook voor pallet transport naar Belgie vergelijkt u uw zending via CheapCargo. U verzend uw pallet het goedkoopst via de Global Chain Group.

 

Engeland

U zou verwachten dat een pakket versturen naar Engeland flink in de kosten kan lopen door de tussenliggende zee. Dit valt erg mee als u via CheapCargo boekt. U verzend al een pakket naar Engeland voor 13,54 (Oktober, 2015) met DPD. Tevens voor het versturen van pallets gebruikt u de vergelijkingstool van CheapCargo. Transport naar Engeland boekt u voordelig via de Global Chain Group.

 

Frankrijk

Een pakket versturen naar Frankrijk? Geen probleem wanneer u via CheapCargo boekt. U kiest de voordeligste vervoerder of wanneer snelheid belangrijk is kiest u voor de kortste doorlooptijd. Uiteraard hebben expres diensten naar Frankrijk wel een wat hoger prijskaartje maar hier krijgt u zekerheid en snelheid voor terug. Wanneer u een pallet wil laten vervoeren vergelijkt u transport naar Frankrijk via CheapCargo.

 

Polen

Polen is een opkomend export land voor veel Nederlandse ondernemingen. Daarom kunnen er vaak kosten bespaard worden op transport naar Polen. Vergelijk daarom uw palletvracht met de vergelijkingstool van CheapCargo. Daarnaast verzend u ook uw pakket naar Polen via CheapCargo.

 

Italie

Een transport naar Italië boeken kan vrij lastig zijn wanneer u niet weet waar u terecht kunt met uw zending. Bij Cheapcargo vergelijkt u meerdere vervoerders welke het transport naar Italië voor u op verschillende manieren kan aanbieden. Naast transport kunt u via Cheapcargo ook uw pakket versturen naar Italië met behulp van de vergelijkingstool op de website.  5 tips om je pakket goed te verpakken


5 tips om je pakket goed te verpakken

 

Gaat u een pakket versturen? Alles begint bij de juiste verpakking. Zonder goede buiten- en binnen-verpakking loop je de kans dat je product onderweg naar je klant beschadigd. Dat komt omdat je pakket in een bestelbus wordt gegooid, er andere pakketten bovenop kunnen worden gegooid, onderweg gaan schuiven en botsen, in het sorteercentrum over een lopende band en een glijbaan naar de juiste uitgang worden getransporteerd en daarbij met andere pakketten botsen, in een vrachtwagen worden gestapeld en nog een keer worden gesorteerd om uiteindelijk nog een keer in een bestelbus terecht te komen om bij je klant te worden geleverd. Moet je product van ver komen? Dan voorkom je met een goede verpakking dat je product onderweg beschadigd en je met allerlei extra kosten wordt geconfronteerd, om nog maar te zwijgen van de energie die je moet besteden aan het vergoed krijgen van de schade. En met een goede verpakking voldoe je aan de eisen van de meeste vervoerders om in aanmerking te komen voor vergoeding als je product ondanks de goede zorgen toch beschadigd in handen van de vervoerder. De volgende 5 tips helpen je bij je keuze voor de juiste verpakking:

 

Tip 1: Zorg voor een dubbelwandige kartonnen export verpakking

 

Tip 2: Het formaat van de doos moet passen bij het product dat erin verpakt wordt. Te groot, en dus teveel lucht in de verpakking zorgt voor indeuken waardoor het karton zelf niet meer voldoende beschermt; te klein zorgt dat je product te dicht op de buitenverpakking zit waardoor het bij impact direct kapot kan gaan.

 

Tip 3: Zorg voor een binnenverpakking. Deze buffer beschermt je product voor impact van buiten. Een binnenverpakking kan bestaan uit schuimvlokken, noppenfolie of extra papier.

 

Tip 4: Als je meer dan 1 product in dezelfde verpakking levert, zorg er dan voor dat deze niet direct met elkaar in aanraking kunnen komen. Gebruik bijvoorbeeld noppenfolie om je producten heen.

 

Tip 5:  Laat je verpakking vooraf keuren door de vervoerder; een goedgekeurde verpakking levert een soepele claimprocedure op 

 5 Tips als je pakketten verstuurt vanuit je webshop


5 Tips als je pakketten verstuurt vanuit je webshop

 

Tip 1: Koppelen met je backoffice

Als je meer dan 10 orders per dag moet verwerken is het handig om je webshop software te koppelen met CheapCargo. De adresgegevens van de ontvanger wordt automatisch geladen in je cockpit. Onze module selecteert automatisch de vervoerder waar jij voor gekozen hebt, zodat je alleen nog maar het verzendlabel hoeft te printen. We kunnen veel verschillende CMS systemen en E-commerce systemen koppelen aan onze webshopverzendsoftware. Denk hierbij aan WooCommerce, Magento, Opencart, Prestashop en vele andere systemen. Meer informatie hierover vindt je door op onderstaande button te klikken. 

 

 

Tip 2: Print makkelijker en goedkoper verzendlabels

Bij verzending met CheapCargo heb je voldoende aan een laserprinter; alle verzendlabels van een DHL pakket, TNT pakket of FedEx pakket komen er in de juiste vorm voor de vervoerder uit. Maar als je per dag meer dan 10 pakketten verstuurt is een speciale labelprinter misschien ook iets om over na te denken. Labelprinters zijn geschikt om verzendlabels van vervoerders op het juiste formaat rechtstreeks op sticker labels te printen. Omdat het thermische printers zijn gebruikt deze printer geen inkt en wordt het verzendlabel snel afgedrukt. Als je via CheapCargo.com zendingen boekt kun je kiezen of je via een laser- of een labelprinter wilt afdrukken. Gebruik dan wel een Zebraprinter, model GK420D. Dit model is prima geschikt voor aantallen tot 20.000 zendingen per jaar en is te koop via onze partner logistiekconcurrent.nl of kijk eens op Marktplaats voor een tweedehands model.

 

Tip 3: Gebruik de juiste verpakking

De verpakking is een van de meest belangrijke en onderschatte onderdelen bij verzenders in het algemeen. Een juiste verpakking zorgt ervoor dat je waardevolle product onbeschadigd aankomt bij je klant en is zodoende een visitekaartje voor je webshop. Onbeschadigd betekent geen gezeur om het terug te laten sturen, breuk te claimen bij de vervoerder en te moeten wachten op een mogelijke vergoeding. Gebruik daarom een stevige verpakking voor je product en zorg ervoor dat de afmetingen zijn afgestemd op je product. Verkoop je meerdere producten met verschillende gewichten en afmetingen? Dan kan het handig zijn een standaard verpakking te gebruiken. Snij de verpakking in om hem zo goed mogelijk om je product te laten passen, vul de binnenkant op met opvulmiddelen en zorg dat meerdere producten in 1 verpakking niet met elkaar in aanraking kunnen komen. Een klein product in een grote verpakking hoeft geen probleem te zijn met de juiste opvulling. En je weet vooraf precies waar je aan toe bent met de verzendprijs, zonder verrast te worden met toeslagen voor te grote (of zelfs te kleine) verpakking. Daarbij scheelt het tijd in je inpakproces (je hoeft niet steeds naar de juiste verpakking te zoeken) en in je inkoopkosten. Veel webshops werken overigens met 3 standaard verpakkingen; klein, normaal en groot. 

 

Tip 4: Laat je pakketten ophalen

Tot 23:00 uur besteld, morgen al in huis! Voor ons hardwerkende kleine webshops is dit vrijwelk onmogelijk, nog niet te spreken over drukke tijden. Echter, via CheapCargo.com worden je zendingen wel heel luxe bij je op de zaak opgehaald. Houdt rekening met een onbekende ophaaltijd, de routes die de chauffeurs rijden wisselen dagelijks, want de ophaalroute wordt gecombineerd met de afleverroute en zijn dus afhankelijk van de bestellingen van die dag. Als je meer dan 300 zendingen per maand verstuurt maken we een vaste, dagelijkse afhaalafspraak met de vervoerder. De deadline ligt meestal rond 17:00 uur, maar met een seizoenspiek kan een vervoerder best uit de voeten en om 21:00 uur komen laden. Worden er meerdere pakketten tegelijk opgehaald? Zorg er dan voor dat de pakketten netjes klaarstaan.   

 

Tip 5: Retourzendingen zelf boeken

Een retour is lastig, gooit alles in de war, klant een nare ervaring, webshop een nare ervaring, kosten maken die niet nodig waren, een hoop gedoe, toch? Er bestaat software die je administratief ondersteunt (kijk bijvoorbeeld op 12return.nl of, voor de grote en internationale webshops onder ons, op cycleon.eu), en CheapCargo.com die je operationeel helpt. Via ons platform maak je namelijk net zo makkelijk een binnenlandse retour zending aan die bij je klant wordt opgehaald. Maak een pdf van je verzendlabel, e-mail het naar je klant en informeer dat de vervoerder de volgende werkdag bij hem langs komt om de zending op te halen. Nog makkelijker; laat je klant het voor hetzelfde tarief afgeven op een pakketshop. Klant tevreden, jij tevreden, je spullen snel en veilig weer in huis. En als je klant in het buitenland zit helpen we je net zo makkelijk door een internationale afhaalopdracht in te plannen bij bijvoorbeeld DPD. 

 

 Pallet transport


Pallet transport

 

Op CheapCargo kiest u de snelste of de goedkoopste vervoerder voor uw zending op basis van afleveradres, afmeting en gewicht. De meeste mensen denken dan automatisch aan een pakketje, maar wist je dat we ook een heel scala aan palletvervoerders aanbieden?

De keuze om goederen op een pallet te versturen kan financieel, kwalitatief of simpelweg vanwege het gewicht zijn. Wellicht helpen we je in het maken van de juiste keuze door ze toe te lichten:

 

Financieel

Als je meer dan een x-aantal pakketten naar hetzelfde adres moet versturen kun je vanwege financiële redenen ervoor kiezen de pakketten op een pallet te zetten. Deze keuze is afhankelijk van hoe groot de x is in x-aantal, en kan afhangen van het land van bestemming. Voorbeeld: binnen Nederland verstuur je een pakket tot 31,5 kg vanaf € 5,70, een pallet verstuur je vanaf € 48,41. Als je dus meer dan 8 pakketten naar hetzelfde adres verstuurt kun je ze beter op een pallet verpakken, want dat is goedkoper.

 

Hoe hoog mag een pallet zijn

De maximale hoogte van een pallet is per vervoerder verschillend. Uiteraard hangt dit af van het gebruikte vervoersmiddel. Let op, wanneer een te hoge pallet wordt verstuurd, kunnnen er hoge toeslagen naberekend worden. 

De maximale hoogte is afhankelijk van de vervoerder en de bestemming. TNT domestic hanteert bijvoorbeeld een maximale hoogte van 180 cm, terwijl GPS 240 cm en DHL Europlus 200 cm hanteert. 

Het is aan te raden om de verzendcalculator te gebruiken om te bekijken hoe hoog een pallet naar je gewenste bestemming mag zijn

 

Bereken de maximale hoogte van een pallet

Kwalitatief

Diezelfde 9 pakketten die naar hetzelfde adres in Nederland worden gestuurd met een pakketvervoerder worden de volgende werkdag geleverd. Echter, pakketvervoerders bieden geen garantie dat de 9 pakketten als 1 zending wordt behandeld. Het kan dus gebeuren dat in het hele traject tussen afhalen en bezorgen de pakketten (ook wel colli genoemd) niet bij elkaar in de buurt blijven en niet in dezelfde bestelwagen terecht komen voor aflevering. In de praktijk kan het dus gebeuren dat uw klant op verschillende dagen uw pakketten ontvangt. Verstuurt u de pakketten echter op een pallet dan wordt de pallet als 1 zending bij u opgehaald en de volgende werkdag als 1 pallet bij uw klant geleverd. Daarnaast gaan individuele pakketten over een lopende band in het (automatische) sorteerproces en liggen ze als losse pakketten in de bestelwagen van de vervoerder, waar de kans op beschadiging het grootst is. Een pallet kan niet omvallen, er komt in de regel geen ander zwaar pakket bovenop te vallen en pallets worden niet over automatische glijbanen gesorteerd waardoor de kans op schade vele malen kleiner is.

Een ander voorbeeld waar de keuze van een pallet logischer is dan het versturen van goederen als pakket is indien het kwetsbare producten betreft of producten die vaker dan 1 keer worden gebruikt. Zo verstuurt onze klant lachspiegel.nl spiegels naar klanten deze spiegels huren in een speciaal gemaakte kist met als basis een europallet. Op de pallet vastgemaakt staat een houtenkist waarin de spiegels probleemloos ingepakt en vervoerd kunnen worden. Keer op keer. Ook de massagetafels van onze klant Vodamed worden als houten kist met pallet onderkant bijna dagelijks door heel Europa geleverd bij masseurs.

 

Gewicht

Op een pallet mag in principe een maximaal gewicht van 1000 kg worden geladen. Een pakket mag (mede door de Arbo-wetgeving) niet zwaarder zijn dan 31,5 kg. Dit maximale gewicht verschilt soms per vervoerder of service. Ook het tarief voor een palletzending kan afhankelijk zijn van het gewicht van de zending. Maar een motorblok van 400 kg kan nooit als pakket worden verzonden.

Pallets zijn er in verschillende maten, de meest voorkomende zijn de (gestandaardiseerde) Europallet van 120x80 cm, halve europallet of minipallet (60x80cm), of de blokpallet van 120x100 cm. De maximum hoogte en gewicht verschilt enigszins per vervoerder, evenals het bijbehorende tarief, dus het loont zeker de moeite verschillende afmetingen, hoogtes en gewichten te vergelijken.

 

Ten slotte

Misschien wist je sowieso niet dat CheapCargo.com palletvervoer aanbood, maar het loont zeker de moeite om eens te vergelijken wat we bieden. Zo kan er naast het tarief ook een groot verschil zijn in looptijd tussen de verschillende vervoerders. Dit verschil kan worden veroorzaakt doordat de ene vervoerder een continue lijndienst biedt, de andere vervoerder vertrekt indien de auto volgeladen is en de derde vervoerder op vaste dagen in de week vertrekt naar een bepaalde bestemming.

Heb je producten die groot, zwaar of kwetsbaar zijn dan kan pallet transport een hele goede keuze zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het vervoer van planten/bomen, buitenspeelgoed, fietsen, electronica, (tuin)meubels en auto onderdelen. Niet geheel toevallig bedienen we veel klanten uit deze segmenten!

 

Vergelijk vervoerders zoals DPD, DHL en TNT

 Blog - De commerciële factuur


Alles wat je altijd al wilde weten over: Commerciële factuur

 


Op CheapCargo boek je gemakkelijk en snel een zending met de snelste of de voordeligste vervoerder. Maar daar houdt het niet op natuurlijk. Er komt meer kijken bij het versturen van een zending dan alleen maar de juiste vervoerder kiezen; denk aan de juiste verpakking om beschadiging te voorkomen en aan een correcte commerciële factuur voor zendingen die door de douane moeten.

Een commerciële factuur dient om de douane in staat te stellen het juiste bedrag aan invoerrechten direct aan de juiste partij toe te kennen en, in tweede instantie, de transactie administratief te verwerken. Met andere woorden; als je iets verkoopt aan iemand buiten de Europese Unie dien jij of de ontvanger belasting te betalen (invoerrechten) en is de hoogte daarvan afhankelijk van het product, het oorspronkelijke land van herkomst, de waarde en de lokale belastingregels. Een correcte commerciële factuur zorgt ervoor dat al die gegevens direct beschikbaar zijn voor de douane zodat jouw zending niet nader hoeft te worden onderzocht waardoor vertraging in de aflevering ontstaat.

Hier kun je lezen waar een commerciële factuur aan moet voldoen zodat je zending probleemloos door de vervoerder door de douane geloodst kan worden en zonder onnodige vertragingen kan worden geleverd bij jouw klant:

1: Schrijf ‘m in het Engels.

2: Download het voorbeeld op cheapcargo.com/commercialinvoice en vul alle gevraagde gegevens in. Ter verduidelijking hieronder de uitleg van 4 gegevens die wellicht niet direct duidelijk zijn:

• Consignment Number is het nummer van de vrachtbrief waarop u de zending vervoert

 

• Inco Terms is een afspraak waarin de verplichtingen en verantwoordelijkheden in de verkoop tussen inkoper en verkoper zijn bepaald. Er zijn door de internationale KvK in totaal 11 Inco Terms gedefinieerd die duidelijk omschrijven wie waarvoor en wanneer de verantwoordelijkheid draagt gedurende de overdracht of het transport van de goederen.

 

• Description of Unit is een omschrijving van het product dat in de zending verpakt is.

 

• Tariff Code is de (geharmoniseerde) code waaronder uw product ook bekend is voor de douane. U kunt deze code vinden op www.hscode.org of bij uw leverancier.3: Print de volledig ingevulde commerciele factuur en bevestig deze in 5-voud aan de buitenzijde van uw zending. Gebruik hiervoor een aparte documenthouder (plakzakje)

Als laatste: Bedenk dat de commerciële factuur eigenlijk “het paspoort” is dat samen met uw product mee reist. Als bepaalde informatie niet is opgenomen dan kunnen douane-autoriteiten u vragen de ontbrekende informatie schriftelijk te bevestigen – dit zorgt voor vertraging die makkelijk vermeden kan worden.
 

 Een pakket versturen naar het buitenland; Deel 4


Een pakket versturen naar het buitenland deel 4; welke mogelijkheden zijn er eigenlijk?

En dan de kosten voor het versturen van een pakket naar het buitenland. Hoe verder weg, hoe duurder het wordt. En hoe sneller het geleverd dient te worden hoe duurder het wordt. Ook afmeting en gewicht spelen een belangrijke rol in de kosten, hoe groter en hoe zwaarder, hoe duurder. Het is dus belangrijk dat je de juiste keuze maakt en je verwachtingen bijstelt voor je een pakket naar een buitenlandse klant verstuurt.

 

Een pakket verzenden met de post is vaak het goedkoopste maar levert de langste looptijd op. Dit komt omdat er meerder partijen komen kijken in het proces van vervoer. De post heeft namelijk zelf geen vliegtuigen en sorteercentra en chauffeurs in andere landen dan Nederland. Hierdoor is het ook niet mogelijk een pakket op de voet te volgen (track en trace). Binnen Europa is een pakket tussen de 2 en 10 werkdagen onderweg, buiten Europa kan de looptijd tot 3 weken oplopen. Hoe er ook rekening mee dat een pakket maximaal 100x50x50 cm mag meten en maximaal 30 kilo mag wegen. Een pakket van 30 kg is een flink stuk duurder dan een pakket van 10 kg!

 

Een pakket versturen met een pakketvervoerder is sneller afgeleverd. Voor elk land staat een gemiddelde overkomstduur, gebaseerd op ervaring en een “spoorboekje”. Dit betekent dat een bestelauto om bijvoorbeeld 18:00 uur op het depot in Amsterdam moet zijn om de aansluiting met het vertrek van de vrachtwagen naar Duitsland te halen, die om 21:00 uur vertrekt. Dat vertrek sluit ook weer aan op de aankomst op een centraal depot in Duitsland, waarvandaan vrachtwagens vertrekken naar andere depots in dat grote land om 04:00 uur zodat een pakket de volgende werkdag kan worden aangeboden bij jouw klant in Munchen. Een pakketvervoerder als DPD heeft vaste tarieven voor pakketten met een maximum afmeting en gewicht. Is je pakket niet langer dan 175 cm, is de omvang kleiner dan 300 cm en weegt je pakket minder dan 31,5 kg geldt er een vast tarief per land. En via CheapCargo heb je het voordeel van volume inkoop, dus het laagste tarief dat je kunt vinden. Zo verstuur je een pakket voor EUR 7,86 naar Duitsland. Dat lukt zelfs niet met de post!

 

Het verschil met een express vervoerder als TNT Express of FedEx is dat jouw pakket niet gegarandeerd mee gaat op die verschillende wagens. Als een wagen vol is vertrekt deze, en is het mogelijk dat jouw pakket blijft staan tot de volgende wagen vertrekt. Gebruik je een express service dan gebeurt dit niet. Jouw pakket gaat mee, behalve als er van alles mis mee is. En de wagen komt aan, of er moeten onderweg onverwachte dingen gebeuren. Mocht je pakket toch niet binnen de tijd aankomen die er voor staat, dan betaal je voor de service die je gekregen hebt (bijvoorbeeld een economy express service). Dat is wat express vervoerders de garantie service noemen.

 

Elk pakket wordt gewogen en gemeten. Express vervoerders houden met hun tarieven rekening met de combinatie van die twee. Een zak met veren versturen is dus duurder dan een klein pakketje lood. De veren zijn lichter, maar nemen veel meer ruimte in beslag. Die berekening heet volumegewicht berekening. Als de uitkomst van die berekening een hoger gewicht geeft dan het werkelijke gewicht wordt de hoogste berekend. Een economy service is weer voordeliger dan een express service. Via een express vervoerder kan je pakket de volgende werkdag voor 10:00 uur in New York geleverd worden.

 

Op onze site hoef je geen rekening te houden met berekenen van volume gewicht. En hoef je je geen zorgen te maken dat je pakket te groot is voor een bepaalde vervoerder of service. En zie je meteen waar je voor betaalt. Simpelweg op basis van het adres van de ontvanger en de exacte afmeting en gewicht zien wat er allemaal mogelijk is. Als het pakket morgen voor 10:00 uur in New York moet zijn weet je dat je niet met post of GLS moet versturen, maar dat TNT Express of FedEx dat wel kan. Maar ook hier geldt: waarom meer betalen dan nodig? Dus als FedEx dit goedkoper doet dan TNT kies je gewoon voor FedEx. En als het op een andere bestemming andersom is heb jij weer de keuze. En als je pakket er een paar dagen over mag doen naar Barcelona kun je beter DPD selecteren dan Skynet, want dat scheelt veel geld! Een pakket versturen naar het buitenland; Deel 3


Een pakket versturen naar het buitenland deel 3; welke mogelijkheden zijn er eigenlijk?

De derde vraag voor je een pakket verzend naar het buitenland is welke zaken je moet toevoegen om het pakket ook daadwerkelijk goed op zijn bestemming te krijgen. Woont de ontvanger buiten de Europese Unie? Dan dient het pakket ingeklaard te worden, door de douane te worden gecontroleerd en moet de ontvanger wellicht invoerrechten betalen. Ook hier betekent de keuze van de vervoerder weer een andere werkwijze.

 

Een pakket verzonden met de post dient te zijn voorzien van een zogenaamde CN22 of een CN23 formulier, te verkrijgen op het postkantoor of te downloaden. Heeft het product een waarde tot EUR 425 dan gebruik je een CN22 formulier, een waarde boven EUR 425 behoeft een CN23 formulier. De gegevens die je in dient te vullen verschillen niet veel met die van een commerciële factuur die je dient toe te voegen indien je met een pakket- of een express vervoerder je pakket verzend.

 

Het verschil zit hem voornamelijk in de manier van inklaren. Verzend je je pakket met de post, wordt het samen met alle andere pakketten die naar dezelfde bestemming gaan collectief ingeklaard door de lokale posterijen.

 

Pakket vervoerders als DPD en GLS gebruiken inklaringsagenten. Deze agenten doen de inklaring ten behoeve van de vervoerder, waarna de pakketten individueel door de douane gaan. Het is aan de inklaringsagent of de toegevoegde commerciële factuur voldoende is ingevuld om door de douane te worden beoordeeld.

 

Express vervoerders als DHL Express, TNT Express en FedEx doen de inklaring zelf. In de praktijk wordt een commerciële factuur door een express vervoerder makkelijker goedgekeurd dan een agent van een pakket vervoerder.

 

De douane controleert of er invoerrechten worden geheven over het product. Ze doen dit aan de hand van de commerciële factuur maar ook door de inhoud van het pakket te scannen. Bij twijfel kan de douane een pakket openmaken. Klopt de inhoud niet met wat er op de commerciële factuur in aangegeven, kan je een boete tot 100% van de daadwerkelijke waarde verwachten. En wordt je pakket met grote vertraging afgeleverd.  De ontvanger betaalt invoerrechten op basis van de lokale belastingwetgeving.

 

Verzenden van een pakket buiten de Europese Unie is heel iets anders dan een pakket versturen naar een land binnen de Europese Unie. Laat je niet verrassen door de belasting regelgeving, en weet wat je verzend. Check bij de Kamer van Koophandel en de belastingdienst waar je aan moet voldoen om te voorkomen dat je meer kosten kwijt bent dan je had gedacht en dat je klant langer moet wachten op zijn aankoop.Een pakket versturen naar het buitenland; Deel 2


Een pakket versturen naar het buitenland deel 2; welke mogelijkheden zijn er eigenlijk?

 

De tweede vraag die je jezelf moet stellen als je een pakket gaat versturen naar het buitenland, is wat het product is wat je verzend. Is het breekbaar? Is het bederfelijk? Wat is de waarde? Kan het onderweg beschadigd raken?

 

Uiteraard is het onafhankelijk van de vervoerder sowieso van belang dat je je product goed verpakt. Is het breekbaar dan dien je nog zorgvuldiger te zijn met je verpakking, en is zelfs een extra binnenverpakking en bescherming door middel van kunststof vlokken, bubbeltjesplastic of folie eigenlijk onontbeerlijk. De buitenverpakking moet in de praktijk eigenlijk altijd export kwaliteits karton te zijn. Dit is dubbellaags karton. Gebruik dus geen tweedehands wijnfles doosje, die zijn absoluut niet geschikt om je product te beschermen onderweg. Kies ook voor een afmeting die passend is voor je product. Te groot zorgt voor beweging van je product in de verpakking en dus kans op schade, te klein zorgt voor spanning waardoor elke botsing van buitenaf kans geeft op schade.

 

Breekbare producten bescherm je extra; zorg dat er geen kontakt tussen de verschillende producten in de verpakking kan plaatsvinden, plaats hiervoor extra beschermende schuimvlokken of flexibele schuimrubber vellen tussen de producten en tussen producten en de verpakking. Gebruik een driellaags kartonnen buitenverpakking.

 

Bederfelijke of vloeibare producten dienen extra beschermd te worden door een waterdichte zak om het product te doen, en vervolgens verpakken in een kartonnen verpakking. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan verfemmers.

 

Uw pakket wordt door elke vervoerder in handen genomen, in een bestelwagen gelegd, gestapeld, op een lopende band gelegd, in een vrachtwagen of vliegtuig geladen en gelost en in een sorteercentrum van een glijbaan naar beneden gesluisd. Er kan dus onderweg wel eens iets misgaan. Hoe beter je je pakket verpakt voor het versturen, hoe groter de kans dat het ook onbeschadigd aankomt bij de ontvanger. En mocht er toch iets mis gaan weet dan het volgende:

Verzonden via het postkantoor? Postnl keert maximaal EUR 520,00 uit indien een pakket beschadigd onderweg. Maar als je de verschillende blogs en fora leest leer je dat het vrij moeilijk is een uitkering te verwachten. Succes....

Verzonden via een pakketvervoerder (DPD, DHL, GLS)? Let op de algemene voorwaarden die van vervoerder tot vervoerder verschilt. DPD keert tot maximaal EUR 520,00 uit, DHL en GLS binnen Europa EUR 10,00 per kg.

Verzonden via een express vervoerder (TNT, DHL, FedEx, Skynet, UPS)? Over de weg EUR 10,00 per kg, door de lucht vervoerd EUR 20,00 per kg.

 

CheapCargo dient voor jou de claim in. We hebben daarvoor op onze website een speciale pagina waar je foto’s kunt uploaden, de factuur kan indienen en via welke we je op de hoogte houden van de claim procedure. En hoe snel de vervoerders zijn in het afleveren van een pakket, hou hier rekening met een looptijd tot 8 weken voor je claim wordt uitgekeerd. Hou er ook rekening mee dat een vervoerder de aansprakelijkheid voor schade niet snel erkent en dus niet zomaar overgaat tot uitkering van de genoemde bedragen. Hoe beter je zelf verpakt, hoe groter de kans op schadevergoeding. Voor sommige producten echter dien je vooraf toestemming te krijgen; toon foto’s en stuur een proefpakket op. Na goedkeuring van de verpakking keert de vervoerder de schade uit indien de aansprakelijkheid wordt erkend.

 

CheapCargo laat zien welke vervoerder wat uitkeert in geval van schade en helpt bij het indienen van de claim. We zijn geen partij in de toekenning van de claim door de vervoerder, we proberen je zo goed mogelijk te helpen in dit proces door te adviseren over de verpakking en de keuze van vervoerder makkelijker te maken voor je. Een pakket versturen naar het buitenland; Deel 1


Een pakket versturen naar het buitenland; welke mogelijkheden zijn er?

Een pakket versturen naar het buitenland kan met verschillende vervoerders. Wat zijn de verschillen? Waarom ben je de ene keer beter af met DPD en de andere keer met TNT?

 

Bij het versturen van een pakket naar het buitenland beantwoord je eerst de vraag; wanneer moet het bij de ontvanger zijn? Afhankelijk van in welk land de ontvanger zich bevind dien je rekening te houden met een bepaalde looptijd. Het klinkt simpel, maar hier struikelen de meeste verzenders al door “aan te nemen dat het pakket er toch morgen of hooguit overmorgen wel zal zijn”? Niet als de ontvanger buiten de Benelux woont, en dan wordt de wereld opeens heel erg groot. En zeker niet als je het pakket naar het buitenland verstuurt via het postkantoor of met een pakketvervoerder zonder levergarantie. En als je wilt weten waar op welk moment het pakket zich in het buitenland bevind moet je wel de juiste vervoerder kiezen!

 

Hoe werken de volgende vervoerservices bij het versturen van een pakket naar het buitenland?

Post NL: je pakket voor het buitenland dien je zelf af te geven op het postkantoor. Het pakket wordt gesorteerd op een regionaal en daarna in het internationale sorteercentrum om daarna samen met alle andere pakketten en post naar het land van bestemming gereden of gevlogen te worden. De lokale post sorteert en consolideert om je pakket af te kunnen leveren. In de praktijk zijn de posterijen in landen zuidelijker dan Noord Frankrijk, oostelijker dan Duitsland en westelijker dan Engeland een stuk minder betrouwbaar en efficiënt dan de post in Nederland waardoor de looptijd van een pakket al gauw op kan lopen tot 3 weken. Deze posterijen hebben ook geen koppeling hebben een track en trace systeem.

 

Pakketdiensten (DPD, DHL, GLS): het te versturen pakket voor het buitenland wordt opgehaald, gesorteerd op het regionale sorteercentrum en (afhankelijk van de vervoerder) direct naar het land van bestemming gereden of eerst geconsolideerd op een centraal sorteercentrum. In het land van bestemming wordt het pakket in een centraal sorteercentrum ontvangen, gesorteerd en opnieuw op transport gezet naar het sorteercentrum (depot) dichts bij de ontvanger. Daar gaat het pakket in de bestelwagen van de lokale chauffeur die het pakket aflevert bij de ontvanger. Al die tijd blijft het pakket in handen van de gekozen vervoerder en wordt het gescand zodat je ziet waar er wat gebeurt met het pakket. De looptijd is vooraf bekend, alhoewel die met 1 of 2 dagen kan afwijken vanwege het totale volume dat de vervoerder te verwerken heeft. Als de bestelwagen van de chauffeur vol is gaat hij rijden. En dan kan je pakketje een dag langer blijven staan op het sorteercentrum.

 

Express diensten (TNT, DHL, FedEx, UPS, Skynet): je pakket wordt afgehaald, naar het regionale sorteercentrum gereden, en vervolgens naar een sorteercentrum in het buitenland gebracht. Dezelfde avond nog vertrekt het pakket op een auto of vliegtuig van de vervoerder zelf om dezelfde nacht aan te komen op de plaats van bestemming. In de nacht wordt het pakket verder gereden naar het regionale sorteercentrum waar de zending in de auto van de chauffeur wordt geladen. Indien je meerdere pakketten naar dezelfde ontvanger in het buitenland verstuurt blijven in dit geval de pakketten altijd bij elkaar. Als de auto vol is wordt er een volgende auto ingezet om levering op die dag te garanderen. Je pakket wordt gedurende de reis gescand, blijft in handen van de vervoerder en wordt gegarandeerd geleverd op de dag die er voor staat (1 dag voor alle landen ter wereld die in 1 dag bereikbaar zijn, 2 of soms 3 voor de ver weg gelegen bestemmingen). Deze express verzending diensten kennen vaak meerdere service opties, van supersnel tot rustig aan, maar wel altijd onder de supervisie van de vervoerder.

 

Wil je je pakket versturen naar het buitenland, dan zijn er dus bij elke vervoerder zaken om rekening mee te houden. Elke vervoerder heeft haar processen op een andere manier ingericht om uw pakket op de meest efficiënte manier in het buitenland te krijgen.  
Loading