Blogberichten


Pallet transport


Pallet transport

 

Op CheapCargo kiest u de snelste of de goedkoopste vervoerder voor uw zending op basis van afleveradres, afmeting en gewicht. De meeste mensen denken dan automatisch aan een pakketje, maar wist je dat we ook een heel scala aan palletvervoerders aanbieden?

De keuze om goederen op een pallet te versturen kan financieel, kwalitatief of simpelweg vanwege het gewicht zijn. Wellicht helpen we je in het maken van de juiste keuze door ze toe te lichten:

 

Financieel

Als je meer dan een x-aantal pakketten naar hetzelfde adres moet versturen kun je vanwege financiële redenen ervoor kiezen de pakketten op een pallet te zetten. Deze keuze is afhankelijk van hoe groot de x is in x-aantal, en kan afhangen van het land van bestemming. Voorbeeld: binnen Nederland verstuur je een pakket tot 31,5 kg vanaf € 5,70, een pallet verstuur je vanaf € 48,41. Als je dus meer dan 8 pakketten naar hetzelfde adres verstuurt kun je ze beter op een pallet verpakken, want dat is goedkoper.

 

Hoe hoog mag een pallet zijn

De maximale hoogte van een pallet is per vervoerder verschillend. Uiteraard hangt dit af van het gebruikte vervoersmiddel. Let op, wanneer een te hoge pallet wordt verstuurd, kunnnen er hoge toeslagen naberekend worden. 

De maximale hoogte is afhankelijk van de vervoerder en de bestemming. TNT domestic hanteert bijvoorbeeld een maximale hoogte van 180 cm, terwijl GPS 240 cm en DHL Europlus 200 cm hanteert. 

Het is aan te raden om de verzendcalculator te gebruiken om te bekijken hoe hoog een pallet naar je gewenste bestemming mag zijn

 

Bereken de maximale hoogte van een pallet

Kwalitatief

Diezelfde 9 pakketten die naar hetzelfde adres in Nederland worden gestuurd met een pakketvervoerder worden de volgende werkdag geleverd. Echter, pakketvervoerders bieden geen garantie dat de 9 pakketten als 1 zending wordt behandeld. Het kan dus gebeuren dat in het hele traject tussen afhalen en bezorgen de pakketten (ook wel colli genoemd) niet bij elkaar in de buurt blijven en niet in dezelfde bestelwagen terecht komen voor aflevering. In de praktijk kan het dus gebeuren dat uw klant op verschillende dagen uw pakketten ontvangt. Verstuurt u de pakketten echter op een pallet dan wordt de pallet als 1 zending bij u opgehaald en de volgende werkdag als 1 pallet bij uw klant geleverd. Daarnaast gaan individuele pakketten over een lopende band in het (automatische) sorteerproces en liggen ze als losse pakketten in de bestelwagen van de vervoerder, waar de kans op beschadiging het grootst is. Een pallet kan niet omvallen, er komt in de regel geen ander zwaar pakket bovenop te vallen en pallets worden niet over automatische glijbanen gesorteerd waardoor de kans op schade vele malen kleiner is.

Een ander voorbeeld waar de keuze van een pallet logischer is dan het versturen van goederen als pakket is indien het kwetsbare producten betreft of producten die vaker dan 1 keer worden gebruikt. Zo verstuurt onze klant lachspiegel.nl spiegels naar klanten deze spiegels huren in een speciaal gemaakte kist met als basis een europallet. Op de pallet vastgemaakt staat een houtenkist waarin de spiegels probleemloos ingepakt en vervoerd kunnen worden. Keer op keer. Ook de massagetafels van onze klant Vodamed worden als houten kist met pallet onderkant bijna dagelijks door heel Europa geleverd bij masseurs.

 

Gewicht

Op een pallet mag in principe een maximaal gewicht van 1000 kg worden geladen. Een pakket mag (mede door de Arbo-wetgeving) niet zwaarder zijn dan 31,5 kg. Dit maximale gewicht verschilt soms per vervoerder of service. Ook het tarief voor een palletzending kan afhankelijk zijn van het gewicht van de zending. Maar een motorblok van 400 kg kan nooit als pakket worden verzonden.

Pallets zijn er in verschillende maten, de meest voorkomende zijn de (gestandaardiseerde) Europallet van 120x80 cm, halve europallet of minipallet (60x80cm), of de blokpallet van 120x100 cm. De maximum hoogte en gewicht verschilt enigszins per vervoerder, evenals het bijbehorende tarief, dus het loont zeker de moeite verschillende afmetingen, hoogtes en gewichten te vergelijken.

 

Ten slotte

Misschien wist je sowieso niet dat CheapCargo.com palletvervoer aanbood, maar het loont zeker de moeite om eens te vergelijken wat we bieden. Zo kan er naast het tarief ook een groot verschil zijn in looptijd tussen de verschillende vervoerders. Dit verschil kan worden veroorzaakt doordat de ene vervoerder een continue lijndienst biedt, de andere vervoerder vertrekt indien de auto volgeladen is en de derde vervoerder op vaste dagen in de week vertrekt naar een bepaalde bestemming.

Heb je producten die groot, zwaar of kwetsbaar zijn dan kan pallet transport een hele goede keuze zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het vervoer van planten/bomen, buitenspeelgoed, fietsen, electronica, (tuin)meubels en auto onderdelen. Niet geheel toevallig bedienen we veel klanten uit deze segmenten!

 

Vergelijk vervoerders zoals DPD, DHL en TNT

 


Blog

Alle blogberichten  
Loading