Blogberichten


5 Tips als je pakketten verstuurt vanuit je webshop


5 Tips als je pakketten verstuurt vanuit je webshop

 

Tip 1: Koppelen met je backoffice

Als je meer dan 10 orders per dag moet verwerken is het handig om je webshop software te koppelen met CheapCargo. De adresgegevens van de ontvanger wordt automatisch geladen in je cockpit. Onze module selecteert automatisch de vervoerder waar jij voor gekozen hebt, zodat je alleen nog maar het verzendlabel hoeft te printen. We kunnen veel verschillende CMS systemen en E-commerce systemen koppelen aan onze webshopverzendsoftware. Denk hierbij aan WooCommerce, Magento, Opencart, Prestashop en vele andere systemen. Meer informatie hierover vindt je door op onderstaande button te klikken. 

 

 

Tip 2: Print makkelijker en goedkoper verzendlabels

Bij verzending met CheapCargo heb je voldoende aan een laserprinter; alle verzendlabels van een DHL pakket, TNT pakket of FedEx pakket komen er in de juiste vorm voor de vervoerder uit. Maar als je per dag meer dan 10 pakketten verstuurt is een speciale labelprinter misschien ook iets om over na te denken. Labelprinters zijn geschikt om verzendlabels van vervoerders op het juiste formaat rechtstreeks op sticker labels te printen. Omdat het thermische printers zijn gebruikt deze printer geen inkt en wordt het verzendlabel snel afgedrukt. Als je via CheapCargo.com zendingen boekt kun je kiezen of je via een laser- of een labelprinter wilt afdrukken. Gebruik dan wel een Zebraprinter, model GK420D. Dit model is prima geschikt voor aantallen tot 20.000 zendingen per jaar en is te koop via onze partner logistiekconcurrent.nl of kijk eens op Marktplaats voor een tweedehands model.

 

Tip 3: Gebruik de juiste verpakking

De verpakking is een van de meest belangrijke en onderschatte onderdelen bij verzenders in het algemeen. Een juiste verpakking zorgt ervoor dat je waardevolle product onbeschadigd aankomt bij je klant en is zodoende een visitekaartje voor je webshop. Onbeschadigd betekent geen gezeur om het terug te laten sturen, breuk te claimen bij de vervoerder en te moeten wachten op een mogelijke vergoeding. Gebruik daarom een stevige verpakking voor je product en zorg ervoor dat de afmetingen zijn afgestemd op je product. Verkoop je meerdere producten met verschillende gewichten en afmetingen? Dan kan het handig zijn een standaard verpakking te gebruiken. Snij de verpakking in om hem zo goed mogelijk om je product te laten passen, vul de binnenkant op met opvulmiddelen en zorg dat meerdere producten in 1 verpakking niet met elkaar in aanraking kunnen komen. Een klein product in een grote verpakking hoeft geen probleem te zijn met de juiste opvulling. En je weet vooraf precies waar je aan toe bent met de verzendprijs, zonder verrast te worden met toeslagen voor te grote (of zelfs te kleine) verpakking. Daarbij scheelt het tijd in je inpakproces (je hoeft niet steeds naar de juiste verpakking te zoeken) en in je inkoopkosten. Veel webshops werken overigens met 3 standaard verpakkingen; klein, normaal en groot. 

 

Tip 4: Laat je pakketten ophalen

Tot 23:00 uur besteld, morgen al in huis! Voor ons hardwerkende kleine webshops is dit vrijwelk onmogelijk, nog niet te spreken over drukke tijden. Echter, via CheapCargo.com worden je zendingen wel heel luxe bij je op de zaak opgehaald. Houdt rekening met een onbekende ophaaltijd, de routes die de chauffeurs rijden wisselen dagelijks, want de ophaalroute wordt gecombineerd met de afleverroute en zijn dus afhankelijk van de bestellingen van die dag. Als je meer dan 300 zendingen per maand verstuurt maken we een vaste, dagelijkse afhaalafspraak met de vervoerder. De deadline ligt meestal rond 17:00 uur, maar met een seizoenspiek kan een vervoerder best uit de voeten en om 21:00 uur komen laden. Worden er meerdere pakketten tegelijk opgehaald? Zorg er dan voor dat de pakketten netjes klaarstaan.   

 

Tip 5: Retourzendingen zelf boeken

Een retour is lastig, gooit alles in de war, klant een nare ervaring, webshop een nare ervaring, kosten maken die niet nodig waren, een hoop gedoe, toch? Er bestaat software die je administratief ondersteunt (kijk bijvoorbeeld op 12return.nl of, voor de grote en internationale webshops onder ons, op cycleon.eu), en CheapCargo.com die je operationeel helpt. Via ons platform maak je namelijk net zo makkelijk een binnenlandse retour zending aan die bij je klant wordt opgehaald. Maak een pdf van je verzendlabel, e-mail het naar je klant en informeer dat de vervoerder de volgende werkdag bij hem langs komt om de zending op te halen. Nog makkelijker; laat je klant het voor hetzelfde tarief afgeven op een pakketshop. Klant tevreden, jij tevreden, je spullen snel en veilig weer in huis. En als je klant in het buitenland zit helpen we je net zo makkelijk door een internationale afhaalopdracht in te plannen bij bijvoorbeeld DPD. 

 

 


Blog

Alle blogberichten  
Loading