Pakket versturen DPD Pakket versturen DHL Pakket versturen TNT express Pakket versturen Global chain group Pakket versturen DHL for you Pakket versturen Transmission Pakket versturen Seabourne express Pakket versturen BF Global logistics Pakket versturen Decker expedition

 

Hoe verstuur ik een pakket naar het buitenland?


Al méér dan 30.000 tevreden klanten gingen u voor
 

Bij het versturen van een pakket naar het buitenland kunt u kiezen uit verschilllende mogelijkheden:
 

1. Via pakketdiensten (bijvoorbeeld PostNL, DHL). Een hogere bezorgzekerheid dan bijvoorbeeld de post. Uw pakket wordt opgehaald.

2. Via Express diensten (TNT, UPS, DHL). Deze vervoerders bieden de hoogste bezorgzekerheid en zijn het snelst. 

3. Via de post. De laagste service in vergelijking met pakket en express diensten.

 

Alle mogelijkheden hebben verschillende voor- en nadelen. Denk hierbij aan looptijd, mogelijkheid tot track & trace en aantal afleverpogingen.

Vergelijk nu de vervoerders en kies degene die het beste bij uw zending past!

 

Vergelijk méér dan 20 pakketvervoerders en verstuur uw pakket direct.


Al méér dan 30.000 tevreden klanten gingen u voor!

 

 


Een pakket versturen naar het buitenland; welke mogelijkheden zijn er?

Een pakket versturen naar het buitenland kan met verschillende vervoerders. Wat zijn de verschillen? Waarom bent u de ene keer beter af met DHL en de andere keer met UPS? Heeft dit alleen te maken met de tarieven van de vervoerders en dus de verzendkosten van het pakket?

Bij het versturen van een pakket naar het buitenland beantwoordt u eerst de vraag; wanneer moet het bij de ontvanger zijn? Afhankelijk van in welk land de ontvanger zich bevind dient u rekening te houden met een bepaalde looptijd. Het klinkt simpel, maar hier struikelen de meeste verzenders al door “aan te nemen dat het pakket er toch morgen of hooguit overmorgen wel zal zijn”? Niet als de ontvanger buiten de Benelux woont, en dan wordt de wereld opeens heel erg groot. En zeker niet als u het pakket goedkoop naar het buitenland verstuurt via het postkantoor of met een pakketvervoerder zonder levergarantie. Als u wilt weten waar op welk moment het pakket zich in het buitenland bevindt moet u wel de juiste vervoerder kiezen! Hiervoor gebruikt u Cheapcargo. Wij zetten alle tarieven van de verschillende vervoerders op een rijtje, u hoeft alleen nog maar te kiezen. 

 

Hoe werken de volgende vervoerservices bij het versturen van een pakket naar het buitenland?

PostNL pakketpost: Uw pakket voor het buitenland dient u zelf af te geven op het postkantoor. Het pakket wordt gesorteerd op een regionaal en daarna in het internationale sorteercentrum om daarna samen met alle andere pakketten en post naar het land van bestemming gereden of gevlogen te worden. De lokale post sorteert en consolideert om uw pakket af te kunnen leveren. In de praktijk zijn de posterijen in landen zuidelijker dan Noord Frankrijk, oostelijker dan Duitsland en westelijker dan Engeland een stuk minder betrouwbaar en efficiënt dan de post in Nederland waardoor de looptijd van een pakket al gauw op kan lopen tot 3 weken. Deze posterijen hebben ook geen koppeling en hebben dus ook geen track en trace systeem. Echter, dit ziet u wel terug in de buitenland tarieven. 

Pakketdiensten (DHL pakket, UPS): Het te versturen pakket voor het buitenland wordt opgehaald, gesorteerd op het regionale sorteercentrum en (afhankelijk van de vervoerder) direct naar het land van bestemming gereden of eerst geconsolideerd op een centraal sorteercentrum. In het land van bestemming wordt het pakket in een centraal sorteercentrum ontvangen, gesorteerd en opnieuw op transport gezet naar het sorteercentrum (depot) dichts bij de ontvanger. Daar gaat het pakket in de bestelwagen van de lokale chauffeur die het pakket aflevert bij de ontvanger. Al die tijd blijft het pakket in handen van de gekozen vervoerder en wordt het gescand zodat u ziet waar er wat gebeurt met het pakket. De looptijd is vooraf bekend, alhoewel die met 1 of 2 dagen kan afwijken vanwege het totale volume dat de vervoerder te verwerken heeft. Als de bestelwagen van de chauffeur vol is gaat hij rijden. En dan kan uw pakketje een dag langer blijven staan op het sorteercentrum, dit kan het nadeel zijn van een goedkoop pakket versturen.

Express diensten (TNT, DHL, UPS, FedEx, UPS, Skynet): Uw pakket wordt afgehaald, naar het regionale sorteercentrum gereden, en vervolgens naar een sorteercentrum (een HUB) in het buitenland gebracht. Dezelfde avond nog vertrekt het pakket op een auto of vliegtuig (vaak van de vervoerder zelf) om dezelfde nacht nog (afhankelijk van de afstand) aan te komen op de internationale plaats van bestemming. In de nacht wordt het pakket verder gereden of gevlogen naar het regionale sorteercentrum waar de zending in de auto van de chauffeur wordt geladen. Indien u meerdere pakketten naar dezelfde ontvanger in het buitenland verzend blijven in dit geval de pakketten altijd bij elkaar. Als de auto vol is wordt er een volgende auto ingezet om levering op die dag te garanderen. Uw pakket wordt gedurende de reis gescand, blijft in handen van de vervoerder en wordt gegarandeerd geleverd op de dag die er voor staat (1 dag voor alle landen ter wereld die in 1 dag bereikbaar zijn, 2 of soms 3 voor de echt ver weg gelegen bestemmingen). Deze express diensten kennen vaak meerdere service opties met verschillende tarieven, van supersnel tot rustig aan, maar wel altijd onder de supervisie van de vervoerder. Internationaal verzenden via een express dienst brengt dus meer garantie met zich mee dan via een reguliere vervoerder. 

Bij uw pakket versturen naar het buitenland, zijn er dus bij elke vervoerder zaken om rekening mee te houden. Elke vervoerder heeft zijn processen op een andere manier ingericht om uw pakket op de meest efficiënte manier in het buitenland te krijgen. Bijvoorbeeld bij een pakket versturen naar het buitenland met UPS zijn er meer afleverpogingen dan bij DHL. Kies daarom het proces wat het beste bij uw verwachtingen van de service bij het internationaal verzenden van een pakket naar het buitenland past. Wanneer u meerdere pakketten tegelijk wilt versturen kunt u beter kiezen voor pallet transport in plaats van het verzenden van alle pakketten los van elkaar.