Goedkoop en snel een zakelijk pakket versturen?

Vergelijk méér dan 20 vervoerders en verstuur uw pakket vandaag nog over de hele wereld!

 

 

 
Al méér dan 30.000 tevreden bedrijven gingen u voor!

 


Pakket versturen DPD Pakket versturen DHL Pakket versturen TNT express Pakket versturen Global chain group Pakket versturen DHL for you Pakket versturen Transmission Pakket versturen Seabourne express Pakket versturen BF Global logistics Pakket versturen Decker expedition

 

 

Uw pakket op de juiste manier versturen

Een pakket versturen lijkt niet zo heel ingewikkeld. Maar om ervoor te zorgen dat uw pakketpost de grootste kans maakt om op de juiste manier en goedkoop verstuurd wordt, volgen hier een paar tips.

Begin bij de buitenverpakking. Zorg voor een goede export verpakking, dit is een nieuwe kartonnen doos van dubbel laags karton. Voor de allerbeste bescherming kun je ook kiezen voor drie-laags karton. De dozen die in de supermarkt liggen of die waarin je je wijn koopt in de winkel zijn enkel laags karton. Deze dozen worden op een pallet vervoerd en vragen daarom minder bescherming tegen stoten. Een dubbel- of drie- laags verpakking absorbeert stoten waar een pakket onherroepelijk mee te maken krijgt tijdens het versturen.

Zorg dat het formaat van de verpakking aansluit bij uw product. Teveel ruimte tussen het product en de verpakking zorgt voor indeuken, te weinig ruimte maakt uw product kwetsbaar door schokken van buitenaf die niet worden geabsorbeerd door karton of een binnen verpakking en dus kans op beschadiging.
 

Verpakking van het te versturen pakket

Afhankelijk van het product kunt u ook een verpakkingsmateriaal gebruiken. Dat kan noppenfolie, schuimfolie, schuimbuffers (vlokken) of papier en golfkartonbescherming zijn. Vul hiermee de verpakking op of wikkel het om uw product heen. Bij het versturen van een pakket keren vervoerders namelijk een schadevergoeding uit indien uw pakket voldoet aan bovenstaande tips, zo voorkomt u eenvoudig teleurstelling bij uw klanten en uzelf.
 

Groot pakket versturen

Een groot pakket versturen is een vak apart. Vervoerders zoals DHL houden namelijk het versturen van een groot pakket middels luchtvracht rekening met twee verschillende vormen van gewicht. Er dient rekening gehouden te worden met het werkelijke gewicht en het totale volumegewicht van het pakket. De hoogste uitkomst van deze berekeningen wordt namelijk belast aan de verzender. Wat houdt het volumegewicht in? Hiermee bedoelt men de ruimte die een groot pakket inneemt in verhouding met het gewicht van het pakket. Om dit gewicht te berekenen gebruikt u de volgende formule: Lengte x breedte x hoogte in cm / 5.000. Zoals u van ons gewend bent, hebben wij dit al verwerkt in de prijs die u ziet in onze calculator. Zo komt u nooit voor verassingen te staan als u een groot pakket gaat versturen. 
 

Het verwachtingspatroon

De volgende tip betreft het verwachtingspatroon; wanneer wilt u dat het pakket aankomt? Verwacht u een handtekening voor ontvangst? Wordt een pakket ook op zaterdag geleverd? En wat gebeurt er indien u een pakket verstuurt en de ontvanger niet aanwezig is wanneer het wordt aangeboden? Zijn er pakket verzendkosten verbonden aan een tweede of zelfs derde leverpoging? Hoe en wanneer komt het pakket retour? Zijn daar kosten aan verbonden? Wilt u het pakket onderweg kunnen volgen met track en trace? Hoeveel waar krijgt u dus eigenlijk voor uw geld?
 

Goedkoop pakket versturen

Op CheapCargo.com krijgt u een helder beeld van wat u krijgt voor uw geld. Op basis van uw adres, het adres van de ontvanger, de afmeting en het gewicht ziet u direct wat een goedkoop pakket versturen echt kost. Geen verborgen kosten achteraf op uw factuur, zoals een brandstoftoeslag, een afgelegen gebied toeslag of een boete omdat het pakket te groot of te klein is. En, per vervoerder, wat u precies krijgt wanneer u uw pakketje gaat versturen met een bepaalde vervoerder uit onze lijst. Goedkoop uw pakketten verzenden begint dus op CheapCargo.com, ook omdat u achteraf niet wordt verrast met extra kosten.

Een postpakket versturen is heel iets anders dan een express pakket versturen, maar door de verschillen per vervoerder hoeft ook een express pakket versturen niet duurder te zijn dan noodzakelijk. Kies ook hier op CheapCargo.com op basis van looptijd en tarief, in combinatie met de al dan niet bijkomende kosten voor een tweede of derde leverpoging bijvoorbeeld. Als TNT Express het pakket morgen kan bezorgen voor een lager tarief dan FedEx, dan wil dat niet zeggen dat u minder waar voor uw geld krijgt. TNT kan simpelweg een efficiëntere manier op die bestemming hebben dan FedEx. En op een andere bestemming kan het andersom zijn. En op CheapCargo.com heeft u de mogelijkheid om ze allemaal te kunnen gebruiken!
 

Service level

Let er bij een express vervoerder als TNT, DHL of TB Online (FedEx) wel op dat zij vaak meerdere service levels bieden. Een economy service heeft niet dezelfde urgentie als een express of premium service. Vuistregel hier is: de hoogste service levert de snelste levergarantie op. Bespaar niet door een economy service level te boeken als een machine stil staat aan de andere kant van de wereld. Elk DHL pakket kan dus een ander service level hebben. Vooral bij het versturen van een pakket naar het buitenland is tijd geld en kan goedkoop duurkoop zijn. Maar weet wel dat het pakket versturen buitenland bij CheapCargo.com niet onnodig duur hoeft te zijn.

Kort samengevat: kies zelf de juiste verpakking voor uw product, let op wat de vervoerder biedt aan aantal leverpogingen of handtekening voor ontvangst en of daar kosten aan verbonden zijn en kies de juiste vervoerder of het juiste servicelevel zodat u ook echt krijgt wat u vooraf verwacht bij het versturen van een pakket. Op CheapCargo.com maken we pakketten versturen makkelijk, snel en voordelig, maar bovenal zorgen we ervoor dat u de juiste keuze maakt om goed en goedkoop pakketten te versturen naar binnen- en buitenland. Naast het versturen van pakketten bent u ook voor pallet transport en het versturen van een groot pakket aan het goede adres bij CheapCargo.