Express verzending

Vergelijk méér dan 20 vervoerders en verstuur uw express zending over de hele wereld!

 

 

 

 

Vergelijk vervoerders als TNT, DHL en DPD.

 

 

 

 


Pakket versturen DPD Pakket versturen DHL Pakket versturen TNT express Pakket versturen Global chain group Pakket versturen DHL for you Pakket versturen Transmission Pakket versturen Seabourne express Pakket versturen BF Global logistics Pakket versturen Decker expedition

 

 

Express zendingen versturen

Voor het verzenden van een pakket naar het buitenland heeft de keuze van de service en vervoerder meer impact dan wanneer u binnen Nederland een pakket verstuurd. Naar het buitenland duurt de bezorging namelijk langer dan wanneer u binnen Nederland een pakket verstuurd.

Er zijn verschillende manieren om een pakket te verzenden, die hebben voornamelijk te maken met snelheid en accuraatheid, en daardoor uiteraard ook met de prijs. Postbezorgers vervoeren een pakket het voordeligst, maar hebben een de traagste looptijd.

Op de ranglijst (zonder even te wijzen op wie in dit segment de beste of duurste is) kun je het beste deze volgorde aanhouden, van langzaamste naar snelste:

 

Post

Elk land kent zijn eigen postbezorger. Deze bezorgen pakketten in eigen land, maar zodra een pakket naar het buitenland gaat wordt deze aan het netwerk van de betreffende postbezorger overgedragen. In Noord Europa zijn postbezorgers vrij goed, maar hoe zuidelijker hoe minder betrouwbaar die in de regel zijn. En als je vanuit Nederland een pakket naar Spanje verzend en deze verzending via het postkantoor verloopt heb je meer te maken met de Spaanse post dan met de bekende en vertrouwde PostNL. Hou er rekening mee dat je pakket minimaal 5 dagen onderweg gaat zijn, waarschijnlijk zonder track en trace en handtekening voor ontvangst. Een express verzending biedt in deze situatie meer zekerheid. 

 

Express verzending

Binnen Europa zijn DPD, DHL Parcel en GLS de grootste en bekendste pakketvervoerders. Een pakket aangemaakt in Nederland en wederom naar Spanje verzonden wordt door de vervoerder opgehaald, in het eigen netwerk van de vervoerder naar Spanje gereden en door de vervoerder zelf of door een aangewezen partner afgeleverd bij uw klant. In principe met handtekening voor ontvangst, met track en trace mogelijkheden en vaak binnen 4 werkdagen. Er is een trend gaande dat deze vervoerders vaker samenwerken met de lokale post, waardoor het verschil met de post alleen zit in het internationale vervoer naar het land toe. Bij elke express verzending naar het buitenland kan dit dus verschillend zijn. 

 

Express vervoerders

Wereldwijd zijn DHL, FedEx en UPS de grootste en bekendste express vervoerders. Een pakket van Nederland naar het buitenland wordt vandaag nog opgehaald, naar een internationale Hub gevlogen of gereden (voor UPS is dat Keulen, voor DHL Brussel en daarna Leipzig en FedEx Luik), gesorteerd en dezelfde nacht nog doorgevlogen om de volgende werkdag te bezorgen. Met handtekening voor ontvangst, track en trace en geleverd door DHL, FedEx of UPS zelf. Deze vervoerders kennen allemaal ook verschillende servicelevels binnen de express omgeving, iets minder snel (2 of 3 werkdagen looptijd), supersnel (volgende werkdag voor 09:00 uur in zakencentrum van Barcelona) of supersonisch snel (met uw pakket direct op een vliegtuig stappen en dezelfde dag nog leveren als dat fysiek haalbaar is). Uiteraard geldt ook hier; hoe sneller hoe duurder.

 

Het aloude spreekwoord “alle waar is naar zijn geld” gaat ook in transport op dus. Via de post komt uw pakket ook aan, maar is het fijn dat u zelf ook de kennis heeft dat als het fout gaat u weinig anders kunt doen dan een nieuwe zending naar uw klant sturen en de kosten voor verzending en het product dat u heeft verzonden af te schrijven. Is een zending heel erg belangrijk, is de waarde relatief hoog of heeft de ontvanger er baat bij dat de zending er snel is, kies bij uw verzending dan voor een pakket- of een expressvervoerder. Een express bezorging zal u hier vele voordelen bieden.