Blogberichten


Een pakket versturen naar het buitenland; Deel 4


Een pakket versturen naar het buitenland deel 4; welke mogelijkheden zijn er eigenlijk?

En dan de kosten voor het versturen van een pakket naar het buitenland. Hoe verder weg, hoe duurder het wordt. En hoe sneller het geleverd dient te worden hoe duurder het wordt. Ook afmeting en gewicht spelen een belangrijke rol in de kosten, hoe groter en hoe zwaarder, hoe duurder. Het is dus belangrijk dat je de juiste keuze maakt en je verwachtingen bijstelt voor je een pakket naar een buitenlandse klant verstuurt.

 

Een pakket verzenden met de post is vaak het goedkoopste maar levert de langste looptijd op. Dit komt omdat er meerder partijen komen kijken in het proces van vervoer. De post heeft namelijk zelf geen vliegtuigen en sorteercentra en chauffeurs in andere landen dan Nederland. Hierdoor is het ook niet mogelijk een pakket op de voet te volgen (track en trace). Binnen Europa is een pakket tussen de 2 en 10 werkdagen onderweg, buiten Europa kan de looptijd tot 3 weken oplopen. Hoe er ook rekening mee dat een pakket maximaal 100x50x50 cm mag meten en maximaal 30 kilo mag wegen. Een pakket van 30 kg is een flink stuk duurder dan een pakket van 10 kg!

 

Een pakket versturen met een pakketvervoerder is sneller afgeleverd. Voor elk land staat een gemiddelde overkomstduur, gebaseerd op ervaring en een “spoorboekje”. Dit betekent dat een bestelauto om bijvoorbeeld 18:00 uur op het depot in Amsterdam moet zijn om de aansluiting met het vertrek van de vrachtwagen naar Duitsland te halen, die om 21:00 uur vertrekt. Dat vertrek sluit ook weer aan op de aankomst op een centraal depot in Duitsland, waarvandaan vrachtwagens vertrekken naar andere depots in dat grote land om 04:00 uur zodat een pakket de volgende werkdag kan worden aangeboden bij jouw klant in Munchen. Een pakketvervoerder als DPD heeft vaste tarieven voor pakketten met een maximum afmeting en gewicht. Is je pakket niet langer dan 175 cm, is de omvang kleiner dan 300 cm en weegt je pakket minder dan 31,5 kg geldt er een vast tarief per land. En via CheapCargo heb je het voordeel van volume inkoop, dus het laagste tarief dat je kunt vinden. Zo verstuur je een pakket voor EUR 7,86 naar Duitsland. Dat lukt zelfs niet met de post!

 

Het verschil met een express vervoerder als TNT Express of FedEx is dat jouw pakket niet gegarandeerd mee gaat op die verschillende wagens. Als een wagen vol is vertrekt deze, en is het mogelijk dat jouw pakket blijft staan tot de volgende wagen vertrekt. Gebruik je een express service dan gebeurt dit niet. Jouw pakket gaat mee, behalve als er van alles mis mee is. En de wagen komt aan, of er moeten onderweg onverwachte dingen gebeuren. Mocht je pakket toch niet binnen de tijd aankomen die er voor staat, dan betaal je voor de service die je gekregen hebt (bijvoorbeeld een economy express service). Dat is wat express vervoerders de garantie service noemen.

 

Elk pakket wordt gewogen en gemeten. Express vervoerders houden met hun tarieven rekening met de combinatie van die twee. Een zak met veren versturen is dus duurder dan een klein pakketje lood. De veren zijn lichter, maar nemen veel meer ruimte in beslag. Die berekening heet volumegewicht berekening. Als de uitkomst van die berekening een hoger gewicht geeft dan het werkelijke gewicht wordt de hoogste berekend. Een economy service is weer voordeliger dan een express service. Via een express vervoerder kan je pakket de volgende werkdag voor 10:00 uur in New York geleverd worden.

 

Op onze site hoef je geen rekening te houden met berekenen van volume gewicht. En hoef je je geen zorgen te maken dat je pakket te groot is voor een bepaalde vervoerder of service. En zie je meteen waar je voor betaalt. Simpelweg op basis van het adres van de ontvanger en de exacte afmeting en gewicht zien wat er allemaal mogelijk is. Als het pakket morgen voor 10:00 uur in New York moet zijn weet je dat je niet met post of GLS moet versturen, maar dat TNT Express of FedEx dat wel kan. Maar ook hier geldt: waarom meer betalen dan nodig? Dus als FedEx dit goedkoper doet dan TNT kies je gewoon voor FedEx. En als het op een andere bestemming andersom is heb jij weer de keuze. En als je pakket er een paar dagen over mag doen naar Barcelona kun je beter DPD selecteren dan Skynet, want dat scheelt veel geld! 


Blog

Alle blogberichten  
Loading