Blogberichten


5 tips om je pakket goed te verpakken


5 tips om je pakket goed te verpakken

 

Gaat u een pakket versturen? Alles begint bij de juiste verpakking. Zonder goede buiten- en binnen-verpakking loop je de kans dat je product onderweg naar je klant beschadigd. Dat komt omdat je pakket in een bestelbus wordt gegooid, er andere pakketten bovenop kunnen worden gegooid, onderweg gaan schuiven en botsen, in het sorteercentrum over een lopende band en een glijbaan naar de juiste uitgang worden getransporteerd en daarbij met andere pakketten botsen, in een vrachtwagen worden gestapeld en nog een keer worden gesorteerd om uiteindelijk nog een keer in een bestelbus terecht te komen om bij je klant te worden geleverd. Moet je product van ver komen? Dan voorkom je met een goede verpakking dat je product onderweg beschadigd en je met allerlei extra kosten wordt geconfronteerd, om nog maar te zwijgen van de energie die je moet besteden aan het vergoed krijgen van de schade. En met een goede verpakking voldoe je aan de eisen van de meeste vervoerders om in aanmerking te komen voor vergoeding als je product ondanks de goede zorgen toch beschadigd in handen van de vervoerder. De volgende 5 tips helpen je bij je keuze voor de juiste verpakking:

 

Tip 1: Zorg voor een dubbelwandige kartonnen export verpakking

 

Tip 2: Het formaat van de doos moet passen bij het product dat erin verpakt wordt. Te groot, en dus teveel lucht in de verpakking zorgt voor indeuken waardoor het karton zelf niet meer voldoende beschermt; te klein zorgt dat je product te dicht op de buitenverpakking zit waardoor het bij impact direct kapot kan gaan.

 

Tip 3: Zorg voor een binnenverpakking. Deze buffer beschermt je product voor impact van buiten. Een binnenverpakking kan bestaan uit schuimvlokken, noppenfolie of extra papier.

 

Tip 4: Als je meer dan 1 product in dezelfde verpakking levert, zorg er dan voor dat deze niet direct met elkaar in aanraking kunnen komen. Gebruik bijvoorbeeld noppenfolie om je producten heen.

 

Tip 5:  Laat je verpakking vooraf keuren door de vervoerder; een goedgekeurde verpakking levert een soepele claimprocedure op 

 


Blog

Alle blogberichten  
Loading