Blogberichten


Hoe verstuur je voordelig meerdere pakketten tegelijk?


Hoe verstuur je voordelig meerdere pakketten tegelijk?

Als je veel én vaak pakketten verstuurt, dan vraag je jezelf ongetwijfeld regelmatig af of het niet goedkoper kan. CheapCargo.com helpt u de snelste of goedkoopste vervoerder te vinden. Dat advies gaat veel verder dan het aanwijzen van PostNL, DHL of DPD. Heb je er bijvoorbeeld weleens over pallet-transport nagedacht?

Iedereen weet wat een pallet is, maar niet iedereen weet dat het om meerdere redenen een bijzonder geschikte oplossing kan zijn voor jouw zending. Nee, dan hebben we het niet alleen over het versturen van een zwaar pakket: ook op financieel of kwalitatief gebied kan het in jouw voordeel uitpakken als je goederen op een pallet verstuurt.

Heb je bijvoorbeeld grote, zware of kwetsbare producten, verdiep je dan zeker eens in pallet-transport. Denk aan planten of bomen, buitenspeelgoed, fietsen, elektronica, meubels en auto-onderdelen. We zetten de pluspunten graag voor je op een rijtje, zodat je straks zelf de juiste keuze kunt maken.

 

Financieel

Als je regelmatig veel pakketten verstuurt naar hetzelfde adres, dan loont het zeker de moeite om eens uit te rekenen of pallet-transport in jouw geval niet veel voordeliger uitpakt. Een voorbeeld hiervan is de deals website Singles Day deal, deze bespaarde 65% op haar verzendkosten. Je kunt via CheapCargo.com eenvoudig en snel zelf uitrekenen hoeveel een pakket versturen kost én hoeveel voordeel je kunt behalen. Stel dat het versturen van één pakketje binnen Nederland 6,10 euro kost, terwijl de prijs voor het versturen van een europallet 48,41 euro bedraagt. Een eenvoudig rekensommetje leert je dan dat het voordeliger is om je pakketten op een pallet te zetten als je er meer dan acht naar hetzelfde adres wilt sturen.

 

Kwaliteit

Ga je voor kwaliteit en gegarandeerde snelheid, dan heeft pallet-transport een aantal belangrijke voordelen. Wil je acht pakketten versturen naar hetzelfde adres, dan ga je ervan uit dat ze binnen Nederland de volgende werkdag bezorgd worden. Dat is niet altijd het geval, omdat pakketvervoerders geen garantie bieden dat de negen pakketten als één zending worden behandeld. Met een beetje pech komen jouw pakketten in verschillende bestelwagens terecht en duurt het een paar dagen voor de klant alles heeft ontvangen.

Zet je de negen pakketten op een pallet, dan wordt alles netjes in een keer bij je opgehaald. Daarnaast weet je zeker dat de klant de pallet de volgende dag al geleverd krijgt. Tel daarbij op dat je inmiddels weet dat pallet-transport ook nog eens voordeliger kan zijn en je begrijpt waarom steeds meer bedrijven op deze vervoersmethode vertrouwen.

 

Veiligheid

Je bent helaas niet de enige die weleens een geplet pakketje heeft ontvangen. Individuele pakketten gaan over een lopende band door het automatische sorteerproces en liggen ook als losse pakketten in de bestelwagen van de vervoerder. Dat is jammer, want juist daar is de kans op beschadiging het grootst. Het pakket kan bijvoorbeeld vallen of onder een zwaarder pakket terecht komen. Dat terwijl je klant niet zit te wachten op alle rompslomp rondom een beschadigd pakketje. Een pallet kan niet omvallen en wordt niet via automatische glijbanen gesorteerd. Dat maakt de kans op schade een stuk kleiner.

Wil je een op maat gemaakte verzendoplossing aanbieden voor kwetsbare goederen en producten, dan is de keuze voor een pallet nog logischer. Onze klant Lachspiegel.nl maakt bijvoorbeeld gebruik van een kist, met de europallet als basis. Zo kunnen de spiegels probleemloos ingepakt worden voor het transport naar de klant, terwijl de kist ook nog eens opnieuw te gebruiken is. De massagetafels van onze klant Vodamed worden in een houten kist en op een pallet door heel Europa bezorgd, dus ook voor verzending over lange afstanden zit je goed.

 

Gewicht en afmetingen

Het gewicht van je zending kan een doorslaggevende factor zijn om voor transport op een pallet te kiezen. Een pakket mag mede door de Arbo-wetgeving niet meer wegen dan 31,5 kilogram. Het maximale gewicht voor een pallet ligt op 1.000 kilogram. Wil je dus een motorblok van 400 kilogram versturen, dan heb je eigenlijk maar een optie.

Europallets zijn beschikbaar in verschillende standaardmaten: de europallet (120 x 80 cm), de halve europallet (60 x 80 cm) en de blokpallet (120 x 100 cm). De richtlijnen voor hoogte en gewicht verschillen per vervoerder, die daar vervolgens ook verschillende prijskaartjes aan hangen. Daarnaast is er vaak ook een groot verschil in doorlooptijd: de ene partner helpt je binnen een dag, terwijl de andere pas na een week onderweg is met je zending. Het is dus zeker de moeite waard om meerdere vervoerders met elkaar te vergelijken via CheapCargo.com.


Blog

Alle blogberichten  
Loading