Blogberichten


Een pakket versturen naar het buitenland; Deel 2


Een pakket versturen naar het buitenland deel 2; welke mogelijkheden zijn er eigenlijk?

 

De tweede vraag die je jezelf moet stellen als je een pakket gaat versturen naar het buitenland, is wat het product is wat je verzend. Is het breekbaar? Is het bederfelijk? Wat is de waarde? Kan het onderweg beschadigd raken?

 

Uiteraard is het onafhankelijk van de vervoerder sowieso van belang dat je je product goed verpakt. Is het breekbaar dan dien je nog zorgvuldiger te zijn met je verpakking, en is zelfs een extra binnenverpakking en bescherming door middel van kunststof vlokken, bubbeltjesplastic of folie eigenlijk onontbeerlijk. De buitenverpakking moet in de praktijk eigenlijk altijd export kwaliteits karton te zijn. Dit is dubbellaags karton. Gebruik dus geen tweedehands wijnfles doosje, die zijn absoluut niet geschikt om je product te beschermen onderweg. Kies ook voor een afmeting die passend is voor je product. Te groot zorgt voor beweging van je product in de verpakking en dus kans op schade, te klein zorgt voor spanning waardoor elke botsing van buitenaf kans geeft op schade.

 

Breekbare producten bescherm je extra; zorg dat er geen kontakt tussen de verschillende producten in de verpakking kan plaatsvinden, plaats hiervoor extra beschermende schuimvlokken of flexibele schuimrubber vellen tussen de producten en tussen producten en de verpakking. Gebruik een driellaags kartonnen buitenverpakking.

 

Bederfelijke of vloeibare producten dienen extra beschermd te worden door een waterdichte zak om het product te doen, en vervolgens verpakken in een kartonnen verpakking. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan verfemmers.

 

Uw pakket wordt door elke vervoerder in handen genomen, in een bestelwagen gelegd, gestapeld, op een lopende band gelegd, in een vrachtwagen of vliegtuig geladen en gelost en in een sorteercentrum van een glijbaan naar beneden gesluisd. Er kan dus onderweg wel eens iets misgaan. Hoe beter je je pakket verpakt voor het versturen, hoe groter de kans dat het ook onbeschadigd aankomt bij de ontvanger. En mocht er toch iets mis gaan weet dan het volgende:

Verzonden via het postkantoor? Postnl keert maximaal EUR 520,00 uit indien een pakket beschadigd onderweg. Maar als je de verschillende blogs en fora leest leer je dat het vrij moeilijk is een uitkering te verwachten. Succes....

Verzonden via een pakketvervoerder (DPD, DHL, GLS)? Let op de algemene voorwaarden die van vervoerder tot vervoerder verschilt. DPD keert tot maximaal EUR 520,00 uit, DHL en GLS binnen Europa EUR 10,00 per kg.

Verzonden via een express vervoerder (TNT, DHL, FedEx, Skynet, UPS)? Over de weg EUR 10,00 per kg, door de lucht vervoerd EUR 20,00 per kg.

 

CheapCargo dient voor jou de claim in. We hebben daarvoor op onze website een speciale pagina waar je foto’s kunt uploaden, de factuur kan indienen en via welke we je op de hoogte houden van de claim procedure. En hoe snel de vervoerders zijn in het afleveren van een pakket, hou hier rekening met een looptijd tot 8 weken voor je claim wordt uitgekeerd. Hou er ook rekening mee dat een vervoerder de aansprakelijkheid voor schade niet snel erkent en dus niet zomaar overgaat tot uitkering van de genoemde bedragen. Hoe beter je zelf verpakt, hoe groter de kans op schadevergoeding. Voor sommige producten echter dien je vooraf toestemming te krijgen; toon foto’s en stuur een proefpakket op. Na goedkeuring van de verpakking keert de vervoerder de schade uit indien de aansprakelijkheid wordt erkend.

 

CheapCargo laat zien welke vervoerder wat uitkeert in geval van schade en helpt bij het indienen van de claim. We zijn geen partij in de toekenning van de claim door de vervoerder, we proberen je zo goed mogelijk te helpen in dit proces door te adviseren over de verpakking en de keuze van vervoerder makkelijker te maken voor je. 


Blog

Alle blogberichten  
Loading