Blogberichten


5 tips om de juiste vervoerder te kiezen


5 tips om de juiste vervoerder te kiezen

Er zijn alleen in Nederland al meer dan 30.000 vervoersbedrijven. Kies daar de juiste maar eens uit voor jouw verzending... Waar moet je op letten bij de verzending van je producten, zonder dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Hieronder 5 tips zodat je de juiste vervoerder kiest voor jouw waardevolle zendingen:

1. Kies de vervoerder die past bij je ontvanger. Is dit een consument of een bedrijf? En is dat bedrijf geopend op maandag of op zaterdag? Zit de ontvanger in de binnenstad, op een eiland, of wilt u een pakket versturen naar het buitenland? Wil je dat de ontvanger moet tekenen voor ontvangst? Voor elke soort ontvanger is er een bij uitstek geschikte of juist ongeschikte vervoerder of service.

2.Wanneer moet de zending er zijn? Als er een fabriek stil ligt in Amerika en wacht op jouw product is het verstandig de kosten af te wegen tegen de baten. Iemand kan in een vliegtuig stappen om zo snel mogelijk te leveren, een express vervoerder als TNT Express of FedEx kan de volgende werkdag leveren voor 09:00 uur of via special service ook een koerier op het vliegtuig zetten. Beslis in zo’n geval niet om een paar tientjes te besparen door voor de Economy Service te kiezen, hier kan de looptijd een dag langer duren zonder dat iemand daar iets aan kan doen. Op CheapCargo weet je dat voor elke gekozen service altijd de laagste prijs betaalt, goedkoop hoeft geen duurkoop te zijn. Binnen Nederland leveren bijna alle vervoerders de volgende werkdag, maar weet zelfs in ons kleine land dat dat geen garantie is.

3.Welke voorwaarden hanteert de vervoerder? Daar kom je meestal pas achter als het te laat is. Weet dat er verschil zit tussen vervoerders wat betreft de hoogte van een uitkering bij geaccepteerde schade, boetes voor zendingen die achteraf zwaarder of groter zijn dan opgegeven, extra kosten voor extra afleverpogingen of om een niet leverbare zending te retourneren. Express vervoerders als TNT en FedEx, maar ook palletvervoerders als Rotra en DHL Freight gaan ervan uit dat de zending in 1 keer succesvol geleverd kan worden, terwijl pakketvervoerders als DPD en DHL vaker terugkomen om een pakket te kunnen leveren of het pakket bij de buren afleveren.  

4.Wat voor product verstuur je? De afmetingen moeten wel passen bij de vervoerder, maar ook het product zelf; levende dieren zijn een verhaal apart, net als verse voedselwaren, vloeistoffen of bomen en struiken. Sommige producten zijn verboden om te versturen, denk hierbij aan wapens, drugs, maar ook minder extreme producten zoals aanstekergas, verf, geld en paspoorten. En sommige producten zijn bij voorbaat uitgesloten van uitkering, zoals kunst en breekbare producten. Check dus vooraf met de vervoerder of jouw product geschikt is of niet.

5.Als de service gelijk is, check dan als laatste wat de kosten zijn. Postnl en GLS hanteren een tarief dat in staffels stijgt naarmate het gewicht van het pakket hoger is. TNT en FedEx berekenen het tarief exact op basis van de afmetingen en het gewicht op de cm en de gram nauwkeurig, DHL berekend 1 tarief voor zendingen tot 31,5 kg. Vooral voor pakketten boven de 10 kg kan dit grote prijsverschillen opleveren.


Blog

Alle blogberichten  
Loading