Blogberichten


Nieuwsbrief Brexit


 

Beste klant,

Per 1 januari 2021 is de Brexit een feit en treedt het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU). Dit brengt een aantal veranderingen met zich mee als u goederen naar klanten in het VK wilt versturen. Alle goederen – zowel binnenkomend als uitgaand – gaan vanaf dan door de douane. Dat betekent dat alle zendingen naar het VK een EORI-nummer gaan vereisen. Vraag deze zo snel mogelijk aan als u deze niet heeft en bezoek de KVK-website voor meer informatie.
 
Daarnaast moet bij iedere zending een commercial invoice toegevoegd worden. Deze moet te allen tijde bij uw zending zitten zodat de douane de invoerrechten en BTW kan vaststellen. Voor vragen rond de commercial invoice en een voorbeeld template, bekijk onze hulp-pagina.

 


Commercial invoice generator

Laat u het maken van een commercial invoice liever aan ons over? Geen probleem! Bij het versturen van een zending buiten de EU kunt u hiervoor kiezen in Stap 1 van het boekingsproces. Hierna ziet u enkele nieuwe velden waar u de benodigde informatie kunt invullen. Hier moet u het BTW- en EORI-nummer van u en de ontvanger noteren. Daarna hoeft u in Stap 2 alleen nog de HS-code (goederencode) in het Engels toe te voegen. In het veld voor de HS-code kunt u eenvoudig zoeken op de juiste classificatie van de te verzenden goederen.

 

De commercial invoice kunt u printen op dezelfde plek als het verzendlabel direct na uw boeking. Ook kunt u de commercial invoice naast het verzendlabel printen vanuit uw boekingshistorie. Kijk hiervoor naar desbetreffende zending in uw historie bij de extra opties.
 

De rest van het boeken is zoals u gewend bent; u kiest eenvoudig de beste deal voor uw zending en de rest regelen wij. Na het voltooien van de boeking maken wij de commercial invoice snel gereed. U hoeft enkel nog dit document te ondertekenen en plakt het vervolgens naast de vrachtbrief op de buitenzijde van het pakket. Alleen nog even een kopie van dit document aan de chauffeur geven en alles is klaar voor verzending!

Lange looptijd VK
 
Hoe de Brexit deal zich ook gaat vormgeven, houdt u alstublieft rekening met langere looptijden dan u gewend bent bij zendingen naar het VK. Er is nu al sprake van enorme drukte om goederen het VK in en uit te krijgen met vertragingen tot gevolg. Wij adviseren u dan ook de laatste week van december geen zendingen naar het VK te sturen. Hiermee voorkomt u dat een zending die voor eind december geboekt en opgehaald is, de grens over gaat na 1 januari zonder aan de nieuwe wetgeving te voldoen. 

Hartelijke groet,
 
Uw CheapCargo-Team
 

 

 


Blog

Alle blogberichten  
Loading