Blogberichten


Blog - De commerciële factuur


Alles wat je altijd al wilde weten over: Commerciële factuur

 


Op CheapCargo boek je gemakkelijk en snel een zending met de snelste of de voordeligste vervoerder. Maar daar houdt het niet op natuurlijk. Er komt meer kijken bij het versturen van een zending dan alleen maar de juiste vervoerder kiezen; denk aan de juiste verpakking om beschadiging te voorkomen en aan een correcte commerciële factuur voor zendingen die door de douane moeten.

Een commerciële factuur dient om de douane in staat te stellen het juiste bedrag aan invoerrechten direct aan de juiste partij toe te kennen en, in tweede instantie, de transactie administratief te verwerken. Met andere woorden; als je iets verkoopt aan iemand buiten de Europese Unie dien jij of de ontvanger belasting te betalen (invoerrechten) en is de hoogte daarvan afhankelijk van het product, het oorspronkelijke land van herkomst, de waarde en de lokale belastingregels. Een correcte commerciële factuur zorgt ervoor dat al die gegevens direct beschikbaar zijn voor de douane zodat jouw zending niet nader hoeft te worden onderzocht waardoor vertraging in de aflevering ontstaat.

Hier kun je lezen waar een commerciële factuur aan moet voldoen zodat je zending probleemloos door de vervoerder door de douane geloodst kan worden en zonder onnodige vertragingen kan worden geleverd bij jouw klant:

1: Schrijf ‘m in het Engels.

2: Download het voorbeeld op cheapcargo.com/commercialinvoice en vul alle gevraagde gegevens in. Ter verduidelijking hieronder de uitleg van 4 gegevens die wellicht niet direct duidelijk zijn:

• Consignment Number is het nummer van de vrachtbrief waarop u de zending vervoert

 

• Inco Terms is een afspraak waarin de verplichtingen en verantwoordelijkheden in de verkoop tussen inkoper en verkoper zijn bepaald. Er zijn door de internationale KvK in totaal 11 Inco Terms gedefinieerd die duidelijk omschrijven wie waarvoor en wanneer de verantwoordelijkheid draagt gedurende de overdracht of het transport van de goederen.

 

• Description of Unit is een omschrijving van het product dat in de zending verpakt is.

 

• Tariff Code is de (geharmoniseerde) code waaronder uw product ook bekend is voor de douane. U kunt deze code vinden op www.hscode.org of bij uw leverancier.3: Print de volledig ingevulde commerciele factuur en bevestig deze in 5-voud aan de buitenzijde van uw zending. Gebruik hiervoor een aparte documenthouder (plakzakje)

Als laatste: Bedenk dat de commerciële factuur eigenlijk “het paspoort” is dat samen met uw product mee reist. Als bepaalde informatie niet is opgenomen dan kunnen douane-autoriteiten u vragen de ontbrekende informatie schriftelijk te bevestigen – dit zorgt voor vertraging die makkelijk vermeden kan worden.
 

 


Blog

Alle blogberichten  
Loading