FAQ

Op deze pagina vindt u een overzicht met de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact op met info@cheapcargo.com of bel met 088 088 39 39.

Waarom bieden wij de dienst vaak goedkoper aan dan de vervoerder zelf?

Al onze klanten bij elkaar zorgen voor een erg groot volume aan pakketten, pallets en documenten. Doordat wij dit grote volume afnemen, ontvangen wij scherpere tarieven van de vervoerders. U profiteert hier direct van.

Kan een zending ook particulier geboekt worden?

Nee, op dit moment ondersteunen wij alleen de zakelijke markt. Voor particulier transport werken wij samen met PickThisUp. Via deze link kunt u snel (binnen 1 minuut) en gemakkelijk een prijs berekenen.

Moet u uw zending afgeven nadat deze geboekt is?

Er zijn drie keuzemogelijkheden waarbij u uw zending kunt afgeven: bij PostNL, DHL Parcelshop en UPS pakketshop. Elke andere zending wordt dezelfde- of de eerstvolgende werkdag bij u opgehaald. U kiest zelf de vervoerder en service met de daarbijbehorende ophaaldatum.

Hoe werkt de facturering?

Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden. U kunt betalen via iDeal, PayPal, credit card of automatische incasso. Werkt u liever op rekening? Bel dan eerst even met 088 - 088 39 39. U ontvangt dan een wekelijkse verzamelfactuur van ons.

Heeft u een webshop en u wilt niet alle zendingen handmatig invoeren?

Dan bent u bij CheapCargo aan het juiste adres. Wij kunnen praktisch alle webshopsystemen koppelen met ons systeem. Uw webshop bestellingen worden dan automatisch ingeladen en u kunt binnen enkele klikken een verzendlabel hiervoor printen. Wij helpen u hier graag bij, neem hiervoor contact op met 088 - 088 39 39.

Kan een zending verzekerd worden?

Ja dat kan. Een internationale zending via PostNL kent standaard een aansprakelijkheid tot € 500,00, klik hier voor meer informatie. Bij andere vervoerders kunt u de aansprakelijkheid van de vervoerder tegen een percentage van de waarde tot het gewenste bedrag verhogen. Wilt u uw zending extra verzekeren? Neem dan contact op met 088 - 088 39 39 of stuur een mail naar klantenservice@cheapcargo.com

Kunnen import zendingen ook geboekt worden?

Ja, dat kan zeker, u kunt praktisch alle soorten zendingen importeren uit alle landen op de wereld. Dit kan al vanaf één pakket of document tot een hele container. U kunt hiervoor ons tariefaanvraag formulier invullen. Dit formulier vind u onder “mijn overzicht”.

Hoe maak ik een commerciële factuur?

Om deze vraag volwaardig te beantwoorden willen wij u verwijzen naar onze commerciële factuur support pagina.

Wat is een nabelasting en hoe voorkom ik deze?

Iedere vervoerder heeft zijn eigen voorwaarden. Deze vindt u terug op de vervoerderslijst bij het maken van de keuze voor uw zending onder 'service informatie'. Als u zich niet aan deze regels houdt zal de vervoerder een nabelasting doorberekenen. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen; lees hierover alles op deze pagina.

Wat is het verschil tussen een express vervoerder en een normale pakketvervoerder?

Het belangrijkste verschil tussen een express vervoerder (zoals TNT) en een pakket vervoerder (zoals PostNL) is de looptijd naar de bestemming en de garantie op een tijdige levering. Een express zending biedt meerdere keuzemogelijkheden in aflevermomenten, bijvoorbeeld vóór een bepaald tijdstip op een bepaalde dag. Dit levert uiteindelijk het prijsverschil op. Aan u de keuze!

Is het mogelijk te verzenden vanuit België?

We zijn op 1 oktober 2018 live tgegaan op de Vlaamse markt. U kunt pakketten, palletten en documenten verzenden met o.a. DHL, DPD, UPS en TNT. Wilt u versturen vanuit België? Klik hier

Welke goederen zijn verboden te verzenden?

Met het oog op de veiligheid van onze klanten en onze vervoerders kunnen bepaalde goederen niet verzonden worden. Het gaat hier om goederen die volgens de nationale en internationale wetgeving verboden te versturen zijn. Als afzender bent u zelf verantwoordelijk voor het opvolgen van deze wetgeving. U bent zelf aansprakelijk voor eventuele financiële en/of juridische gevolgen bij het niet opvolgen van deze wetgeving.

Overzicht met verboden goederen:

- Munten, bankbiljetten, betalingsmiddelen (creditcards, niet doorgehaalde cheques, etc.)

- Artikelen van ongewoon hoge waarde (bijv kunst, antiek, edelstenen en juwelen.) 

- Bij de wet verboden publicaties.

- Alcohol (uitgezonderd alcoholhoudende dranken tot een maximum van 70% alcohol)

- Planten en dieren (dood of levend), dierenhuiden, bont.

- Bij de wet verboden verdovende middelen, tabak en tabaksproducten.

- Vuurwapens.

- Niet-begeleide bagage.

- Pornografisch materiaal en zaden.

- Gevaarlijke goederen en stoffen zoals olie, verf en andere brandbare vloeistoffen. Hieronder valt ook het verzenden van een motorblok of versnellingsbak die olie of brandstof bevatten.

- De voorwaarden voor het verzenden van lithium batterijen verschilt per manier van vervoeren. Voor advies graag even contact met ons opnemen.

Wat is de juiste manier van het verpakken van een zending?

Een goede verpakking is een van de beste manieren om vertraging en schade tijdens het transport te voorkomen. Bovendien sta je in het geval van een schadeclaim sterker als je kunt aantonen dat je jouw goederen op de juiste manier hebt verpakt. Juist is: in een nieuwe kartonnen export doos, liefst dubbelwandig karton met sterke tape dichtgeplakt en eventueel op de hoeken versterkt. Voorkom dat er lucht of open ruimte tussen product en wand van de verpakking zit. Uw pakket moet van een hoogte van 1 meter kunnen vallen zonder te kunnen beschadigen. Verpakken in een houten kist kan een juiste keuze zijn voor zee kwetsbare producten, maar kan een toeslag achteraf opleveren bij bijvoorbeeld UPS. De toeslag vind u onder het kopje "serviceinformatie" bij het vervoerdersoverzicht. Onverpakte goederen, zowel los als op een pallet vastgemaakt, worden niet geaccepteerd door de vervoerders. Stuur dus geen onverpakte fiets met het verzendlabel aan het stuur of een onverpakte wielas op een pallet. Bekijk hier onze volledige verpakkingsadvies gids.

Wat te doen bij schade aan een zending?

Ondanks alle goede zorgen waarmee onze vervoerders met uw zending omgaan kan het voorkomen dat een zending beschadigd raakt.


Om in aanmerking te komen voor een uitkering van de vervoerder dient u binnen 3 werkdagen na aflevering van de zending een melding te maken van de schade. 

U kunt in uw account onder ‘Mijn Overzicht’ en het kopje ’Claim’ eenvoudig een claim indienen. Wanneer u het formulier volledig invult kan CheapCargo.com namens u een claim indienen bij de vervoerder. Hiervoor hebben we foto's nodig van het beschadigde product en de verpakking, een inkoopfactuur van uw goederen en een foto van de door u gebruikte oorspronkelijke verpakking.

Als de claim door de vervoerder wordt toegekend (normaal gesproken duurt dit ongeveer 30 dagen) en de vervoerder dus aansprakelijkheid aanvaardt voor de ontstane schade wordt er een schadebedrag uitgekeerd dat afhankelijk is van de condities waaronder de vervoerder werkt. Sommige goederen zijn standaard uitgesloten van een vergoeding bij beschadiging, zoals glas en breekbare goederen.

Het is aan te raden om ontvangers van te voren te informeren dat als er zichtbare schade aan de zending bij uitlevering te zien is, dit op de vrachtbrief van de vervoerder door de chauffeur te laten vermelden. Uiteraard kan de ontvanger ook onder voorbehoud tekenen voor de zending.

 

Is uw vraag met behulp van bovenstaande informatie niet beantwoord? Kijk dan eens naar ons supportcentrum. We staan u ook graag telefonisch te woord. Bel hiervoor met: 088 088 39 39.