CheapCargo Diensten


CheapCargo.com biedt online de mogelijkheid om transportdiensten te boeken via haar vervoerspartners DHL, TNT, TB Online (FedEx), Skynet, Rotra, Palletways, XPO, Riwo, A2B-Online, Decker, Gondrand en Transmission. Op basis van het invullen van verzend- en ontvangstadres, afmeting en gewicht tonen wij looptijd en tarief (inclusief mogelijke toeslagen) van deze vervoerders, die u vervolgens kunt boeken als u een (gratis) account heeft bij CheapCargo. Na de boeking haalt de gekozen vervoerder automatisch de pakketpost, pallets of documenten gratis bij op.

 

 

Pakket versturen

Wilt u een Pakket versturen binnen Nederland of een pakket versturen naar het buitenland? Of bent u benieuwd naar de verzendkosten van een pakket

U kunt een pakket binnen Nederland en naar het buitenland versturen. De looptijd en het tarief is afhankelijk van de vervoerder en de modaliteit. Een DHL pakket en Transmission pakketten verstuurt u tot een maximum gewicht en binnen een maximum afmeting voor een eenheidsprijs. De looptijd is niet gegarandeerd. Met TNT Express,  DHL Express, FedEx en Skynet is de afhaling (tot een bepaald tijdstip) nog dezelfde dag en de aflevering zo snel mogelijk. Garantie betekent dat u betaalt voor een vooraf gepubliceerde looptijd. Indien deze looptijd door overmacht niet wordt gehaald krijgt u het verschil gecrediteerd met de service die overeenkomt met de gehaalde looptijd.

 

 

Documenten versturen

Een document is een klein pakket met een maximum gewicht tot 5 kg welke alleen papieren bevat. Bij een document zending hoeft geen commerciële factuur voor zendingen buiten de EU toegevoegd te worden. Pakketvervoerders als DHL Europlus kunnen niet goed overweg met lichte envelop zendingen, we adviseren hiervoor altijd een express vervoerder als TNT, DHL Express, FedEx of Skynet te gebruiken.

 

 

Pallets versturen

Een pallet is een houten onderstel waarop vooral zwaardere goederen worden verzonden. Er zijn twee standaard palletformaten; een Europallet is altijd 120x80 cm, een Blokpallet is altijd 120x100 cm. De maximale hoogte die u kunt hanteren is 220 cm voor vervoer van een pallet over de weg, voor vervoer van een pallet door de lucht is 150 cm de maximale hoogte. Pallet transport op CheapCargo.com kan via DHL Freight, Freightwatch (Palletways), TNT Express, GPS (Rotra), Riwo, A2B-Online, Decker, Gondrand, XPO en Transmission.