Transport naar UK

Om vertragingen te voorkomen adviseren wij u om te kiezen voor onze express vervoerders DHL (Economy) Express, TNT Express, FedEx Priority en UPS Express Saver.

Zendingen via onze wegtransporteurs naar het Verenigd Koninkrijk zijn onderhevig aan douane formaliteiten sinds 01 januari. Onze wegtransporteurs voor zowel pakketten als pallets vragen elke verzender een formulier directe vertegenwoordiging, uittreksel KvK, kopie identiteitsbewijs en uiteraard een volledig ingevulde commerciële factuur voordat de zending kan worden afgehaald. Tevens wordt er eerst aangifte bij de douane gedaan door onze vervoerders voordat een geboekte zending wordt afgehaald. Hierdoor kan extra vertraging optreden waarvoor wij uw geduld vragen. Momenteel staat alleeen Transvenlo aan voor palletvervoer naar de UK, de andere vervoerders volgens zo snel mogelijk. Looptijden kunnen oplopen tot 4 a 5 weken momenteel.

Door de Brexit hebben we in ons boekingsproces een aantal velden verplicht moeten maken voor internationale zendingen en vragen we u deze velden zo correct  ogelijk in te vullen. Het betreft de velden:

Telefoonnummer ontvanger: vul hier een + of 00 in, gevolgd door het landnummer en het abonneenummer. Als u uw eigen telefoonnummer invult ook hierbij een +, 00 en landnummer 31 gebruiken

BTW/Sofi/BSN/EORI nummer:  Voor een zakelijke ontvanger in de UK vult u het BTW en EORI nummer van de ontvanger in en vermeld ook uw eigen BTW en EORI nummer bij de afzender gegevens. Voor een particuliere ontvanger vult u het Sofi of BSN nummer van de ontvanger is, en uw eigen Engelse EORI nummer, bij de afzender tevens uw eigen BTW en EORI nummer. Bij een waarde onder GBP135 is een Brits BTW nummer verplicht en de INCO term DDP. U draagt zelf de BTW af in de UK.

Pakket inhoud in stap 2: vul hier een exacte omschrijving van de goederen in de verpakking in, volgens de HS code overeenkomst. De omschrijving samples, goederen, pakket of iets dergelijks is verboden en zal bij de douane vertraging en mogelijk extra kosten opleveren.

Zendingen naar de UK moeten vergezeld zijn met een commerciële factuur. Als u de optie van CheapCargo gebruikt bent u zeker dat de factuur alle verplichte onderdelen bevat.